Borås besegrade Lundby efter förlängning

Lördagens hemmamatch mot Lundby i damernas division 2 blev precis som vi önskade, en jämn och bra basketmatch med hemmaseger efter förlängning.

Borås kom ut starkast och hade 9-0 efter fem spelade minuter. Nästkommande fem minuter tappade Borås intensitet och lät Lundby dominera slutskedet av första perioden. Borås kunde ändå gå till pausvila efter första med 11-5.

Inledningen av andra perioden fortsatte som första slutade, med lundbydominans. Tidigt i andra perioden var Lundby ikapp och förbi. Borås fick lite hängande huvud och fick vänta hela sju minuter innan man fick i sina första poäng i period två. Spelet jämnades dock ut i slutet av perioden och Lundby kunde gå till halvtidsvila med ledning, 17-22.

Tredje perioden blev spelmässigt jämn under alla tio minuter. Borås kom ikapp under perioden men fick till slut se att de fortsatt var i underläge med 4 poäng efter fin avslutning av Lundby innan periodsignalen gick. 33-37 visade tavlan.

När fjärde perioden startade fick man se en fantastisk glöd från samtliga boråstjejer, man ville verkligen ikapp. Att komma ikapp var också något man lyckades med, även om det var hårt in i det sista. Efter en oerhörd spänning i slutet visade tavlan ändå glädjande 45-45 när slutsignalen gick. Förlängning väntade och något missnöjda lundbytjejer mot glada boråstjejer gav Borås den där lilla viktiga fördelen i förlängningen. Trodde vi från sidan.

Lundby fick upp sina huvuden omgående och fick tillbaks tron direkt då man lyckades knipa de två första poängen tidigt i förlängningen. Borås fick pånytt börja jaga, och när två minuter återstod fick Esmeralda skjuta straffar. Esmeralda visade kyla och tog Borås till likaläge 52-52 innan hon blev utfoulad med minuten kvar. 16 åriga Esmeralda som blev poängbäst med sina 26 poäng fick alltså lämna över avgörandet till någon annan. Stina Björquist var den som till slut fick chansen, och som hon tog den! – Med 20 sekunder kvar var Borås i ledning med 54-52 efter två krigarpoäng från Stina. Bra försvarsspel in i det sista gjorde att man även lyckades få det till slutresultat. Gott jobbat alla tjejer! 🙂

Borås Basket – Lundby 54-52

 

Esmeralda Pulli – 26 poäng

Felicia Wiland – 14p 

Stina Björquist – 9p

Isabelle Saikkonen – 3p

Johanna Cornejo – 2p