Bortaseger för Borås i Malmö

Borås Basket resten på lördagen till Malmö och besegrade, efter en väldigt bra prestation, Malbas med 65-97. Borås ligger kvar på tabellens femteplats men har dragit ifrån Nässjö poängmässigt. Upp till tredjeplatsen skiljer fyra poäng.

 

Borås Basket inledde bortamatchen mot Malbas mycket bra. Christian Maråker dominerade matchbilden och gjorde sex av de tio första Borås-poängen. 6-10 stod det efter fyra minuter. Resten av perioden blev jämn. Men mot slutet av perioden blev det åka av. Borås sprang fort och Ronnie Boggs kunde ösa i fyra raka till 15-22 och timeout för Malbas. Efter en period ledde gästerna med 17-24.

 

Mike Palm och Omar Krayem inledde andra perioden med en varsin trepoängare. Dessa gav Borås ledningen med 17-30. Timeouten från hemmalaget i det läget var given. Direkt efter timeouten stal Krayem bollen och satte en trea till 17-33. Jakob ”Iceman” Sigurdarson följde snabbt upp med en trea till 17-36. 20-41 kom via ännu en trea från ”Iceman” och matchen höll nu på att glida Malbas ur händerna. I halvtid hade Borås ledningen med övertygande 32-54.

 

Men trenden skulle komma att fortsätta. Fem minuter in i tredje perioden ledde Borås med 36-64 och fortsatte att dominera. Med 1:40 kvar av tredje dunkade Boggs i 43-70. Malbas reaktion: timeout. Adama Darboe sköt senare i 45-77 på en trepoängare. Något som också skulle bli resultatet efter tre perioder.

 

I den sista tiominutaren hände egentligen inget av vikt. Borås spelade ut hela bänken och kunde ändå vinna matchen med 65-97. Var detta starten på Borås Baskets liv efter Europe Cup? Det återstår att se men det var i alla fall en lovade tendens.

 

Malbas-Borås: 65-97 (17-24, 15-30, 13-23, 20-20).

 

Poänggörare Malbas: Kristoffer Gafor 20, Gustav Sundström 10, Carl Engström 10, Fredrik Larsson 9, Darion Rackley 8, Connor Miller 4, Alexandar Danilovic 4.

 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 18, Christian Maråker 18, Mike Palm 18, Jakob Sigurdarson 14, Ronnie Boggs 14, Simon Gunnarsson 8, Adama Darboe 5, Toni Vitali 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.