En helg som var som en hiss, ”upp och ner”

Efter ha spelat två fantastiska bra matcher i HU13A fick vi ett riktigt bakslag i hemmamatchen i lördags mot Bosna . De kom till spel med sex spelare och då var vår gameplan att springa snabbt upp i anfallet och spela ett aggressivt försvarsspel över hela plan med förhoppning att Bosna skulle bli trötta. Men inget av detta fungerade, vi var inte med i matchen mentalt. Vi trodde nog vi kunde ställa ut skorna och vinna matchen. Bosna hade lekstuga med oss eller rättare sagt två spelare som dominerade totalt varav en av dem, nr 15, som gjorde 47 poäng (av 63 p) och den andre gjorde 22 poäng. Då ska alla veta att vi gjorde totalt 49 poäng under hela matchen. Men så här är det i idrott, ibland spelar man bra och ibland låser sig allt. Det är bara ta nya tag till nästa match.
Borås Basket – Bosna IF 43-79
(9-21, 9-17, 16-25, 9-16)
Poänggörare Borås: Joel 21, Axel 10, Isac 4, Elias R 2, Julius 2, Oskar 2, Adrian 2.

På söndag var det dags att spela match i HU14C mot Varberg på västkusten. Det var vårväder med 10 grader varmt och solen sken och det tog jag som ett bra tecken. Här fick vi möta ett relativt kort lag men otroligt aggressiva spelare. De spelade helplanspress på våra guards som fick känna färg på deras aggressiva försvar. Under första perioden tilläts de använda mycket händer i sitt försvarsspel vilket gjorde att vi hade svårt att kontrollera bollen därav flera misstag. Varberg gick till en ledning med 18-12.
Men sedan började domarna blåsa lite mer på deras tuffa försvarsspel och de fick foulproblem. Då kunde vi utnyttja våra basketkunskaper och framförallt kunde vi hitta Philip med fina pass från Julius och Joel och han var inte sen att utnyttja sin längd mot de relativa korta Varbergspelarna. Philip var grym och gjorde hela 16 poäng av våra 22 poäng. Denna period lade vi grunden till vår seger. Tredje och fjärde perioden var relativt jämn spelmässigt och när Varberg fick en av sina bästa spelare utfoulade i fjärde perioden var match i hamn. Julius gjorde nog sin bästa match för säsongen, han var som en orm i anfallet. Han slingrade sig igenom de flesta spelarna och kunde avsluta med flera lay-ups.
Varbergs Basket – Borås Basket 49-63
(18-12, 7-22, 14-16, 10-13)
Poänggörare Borås: Joel 21, Philip 18, Julius 17, Carl 3, Erik 2, Tarik 2.