Han comebackar vid Basketfesten

426 dagar har gått sedan Fredrik Andersson senast spelade en basketmatch för Borås Basket. Vägen tillbaka från den svåra korsbandsskadan har varit lång och snårig. Men nu, när Borås Basket arrangerar den årliga Basketfesten med fri entré, så har dagen kommit för den efterlängtade comebacken.

 

Torsdagen den 11 februari blir en speciell kväll. Dels är det då som den årliga Basketfesten går av stapeln – matchen då välvilliga företag sponsrar med entrépengen för alla åskådare. Men det är också kvällen då Fredrik Andersson gör comeback. Andersson skadade sig två månader in i förra säsongen. Nu har det gått 426 dagar sedan den oturliga kvällen i Fyrishov då korsbandet rök all världens väg. 426 dagar av rehab är över och han är redo att kliva in på Boråshallens parkett och spela för sitt lag igen.

 

Borås Baskets PRAO-elev Hugo Turesson fick chansen at intervjua Fredrik inför comeback-matchen, Basketfesten, eller helt enkel matchen mot Sundsvall Dragons. Så här blev det:

 

Inför: Basketfesten, med Fredrik Andersson

 

Text: Magnus Stråhle. Intervju: Hugo Turesson/PRAO. Video: Dangar Productions. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.