Derbyseger mot Marbo

P03 lyckades vinna med två poäng i hemmamatchen mot Marbo efter ett långskott planka i från Erik i slutet av matchen som visade sig bli matchavgörande. I sin helhet var det en trevlig match där Marbo hade ledningen hela matchen utom den sista minuten då vi lyckades få detta konstskottet att ramla i korgen. Mest rättvis hade nog varit en förlängning men så här kan basketen vara.

Första perioden hade vi stora problem att få i bollen i korgen, troligtvis var det någon som hade satt dit ett toalettlock. Vi gjorde vårt första poäng efter drygt åtta minuter och då ledde Marbo med 6-0. Andra perioden dominerar Marbo med fina avslut och går till halvtidsledning med 22-12. Då trodde jag för mig själv att nu kommer det rasa men grabbarna tog tag i spelet och vann tredje perioden med 12-3 och Marbo ledde med en poäng inför sista perioden. Fjärde perioden var oerhört jämn och lite tursamt gick vi segrande ur denna duell med två poäng.

Borås Basket – Marbo Basket 33-31
(4-6, 8-16, 12-3, 9-6)
Poänggörare Borås: Kasper 9, Emil 6, Erik 4, Elias Ki 4, Ludwig 4, Elias Ka 4 och Samuel 2.
Poänggörare Marbo: Gunnar 10, Erik 8, Ludwig 7, Emil 5 och Gazmend 1.

Coach Magnus