Kings slog Borås i Södertälje

Borås Basket var aldrig ens nära segern i det tredje och sista mötet med Södertälje Kings i 2015/16 års grundserie. Redan i slutet av den andra perioden ledde Kings med 20 poäng. Borås fyllde andra halvleken med försök till att komma tillbaka. Som närmast var man vid -13 i den tredje perioden, men tillslut stannade förlustsiffrorna på 96-79.  

 

Borås Basket inledde inspirerat men aningen slarvigt. Toni Bizaca satte matchens första poäng och sedan ökade Södertälje Kings på sin ledning fram till 11-4 efter tre minuter och Borås första timeout. Borås kämpade sig in i matchen och med en minut kvar av första perioden hade man kapat underläget till fyra poäng. Efter en period stod det 23-17.

 

När Emil Lundstedt kom in i den andra perioden sänkte han ganska omgående en trea som kapade underläget till 26-24. Men Kings är extremt tuffa att tas med. Med 5:19 kvar av andra perioden hade man gått ifrån till 37-27 och Borås Basket var piskat att kalla timeout om inte matchen skulle glida dem helt ur händerna. Ledsamt nog för Borås blev inget bättre efter timeouten. Istället hade Kings ökat på till 47-29, två och en halv minut senare.

 

55-35 stod det när lagen var framme vid halvtidspausen. Södertälje hade, mycket tack vare Toni Bizaca, Christopher Czerapowicz, Skyler Bowlin och Aaron Anderson, grävt en djup grop åt sina gäster och om det skulle kunna bli match igen, under den andra halvleken, så krävdes något alldeles extra från Borås Basket. 

 

En bra start på tredje perioden skaffade man sig i alla fall. På tre minuter kapade gästerna underläget från -20 till -13. Vedran Bosnic på Kings-bänken hade sett nog och kallade timeout. Under denna positiva Borås-period så var Fredrik Andersson en stark pådrivare, både spel- och attitydmässigt. Men det varade inte för evigt. Innan perioden var över så hade Kings haft ledningen med 21 poäng igen, innan det stannade på 74-56. 

 

Borås fick ner avståndet till -14 ett par gånger i inledningen av fjärde perioden. Men Södertälje hittade hela tiden sätt att bygga upp sin ledning igen. Med 5:31 kvar stod det 85-66. Coach Ryan kallade timeout, men knappast något talade för en vändning. Tillslut stannade siffrorna på 96-79 och i och med det vinner Södertälje ”säsongsserien” mot Borås med 3-0 i matcher.

 

Södertälje Kings-Borås Basket: 96-79 (23-17, 32-18, 19-21, 22-23).

 

Poänggörare Kings: Toni Bizaca 23, Christopher Czerapowicz 20, Skyler Bowlin 19, Dino Pita 16, Aaron Anderson 12, Davis Leiarsmeiers 2, Filip Kovacek 2.

 

Poänggörare Borås: Christian Maråker 18, Omar Krayem 14, Mike Palm 12, Jakob Sigurdarson 10, Emil Lundstedt 9, Toni Vitali 6, Ronnie Boggs 6, Fredrik Andersson 4.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.