Slaget om tredjeplatsen

På lördagskvällen är det upplagt för grundseriens viktigaste match i Boråshallen. Åtminstone för de inblandade lagen. Det är Borås Basket och BC Luleå som möts. Lagen slåss som sluttabellens tredjeplats och rätten att (som det verkar) möta KFUM Nässjö i kvartsfinal. Eftersom Luleå ligger trea och Borås fyra så blir matchen på sätt och vis värd fyra poäng istället för två.

 

För Borås Basket hade det passat väldigt bra att få möta KFUM Nässjö i kvartsfinal. Resorna hade blivit korta och derbystämningen påtaglig. Nässjö ser dock ut att hamna på sjätteplats i sluttabellen och för att få möta dem så bör Borås försöka placera sig trea.

 

Men på tredjeplatsen huserar just nu BC Luleå. Norrbottningarna har 38 poäng, jämfört med Borås 32.

 

Men så här skulle det kunna gå till i slutomgångarna: Två poäng kan Borås ta in tack vare att man har chans att vinna fyra matcher (Luleå, Umeå, Uppsala och Örebro) jämfört med Luleås tre matcher (Borås, Södertälje och Umeå). Ytterligare två poäng kan kapas gentemot Luleå om Kings slår Luleå i Södertälje den 5 mars. Och om Borås kan vinna lördagens hemmamatch mot Luleå så tar man ytterligare två poäng, samtidigt som Luleå inte tar några. Om allt detta sker så hamnar Borås och Luleå på 40 poäng vardera, men Borås blir trea tack vare fördel i inbördes möten.

 

Ja, ni fattar att det är en viktig match på gång. ”Big Thor” Christian Maråker är en annan som fattat hyfsat. Här är han i en inför-matchen-intervju.

 

Inför: Borås-Luleå, med ”Big Thor” Christian Maråker

 

Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Dangar Productions. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.