Borås Basket hemmaslog S:t Helena

Kvällens hemmamatch i damernas division 2 bjöd på trevlig och ganska tempofylld basket. En del missar blev det såklart, men det hör ju till det också. 

S:t Helena startade matchen bäst och hade några poängs ledning en bit in i första perioden. När väl Borås tog sig ikapp och förbi så höll man den ledningen fram till sista poängen innan halvlek. I halvtid var S:t Helena ikapp, 25-25. 

Efter paus kommer Borås ut lika taggade som i första perioden, men med något mer lugn i sig. Borås startade tredje perioden med kyligare och smartare anfallsspel samtidigt som man behöll det aggressiva försvarsspelet man hade i första halvlek. Borås fick också med sig en ganska trygg ledning in till fjärde perioden.

När väl fjärde perioden startade så kroknade S:t Helena ganska omgående. Efter ett par minuter kunde Borås damer ganska tryggt spela av perioden. När väl 2 minuter återstod och S:t Helenas bästa spelare för dagen blev utfoulad så var loppet kört för gästerna. Borås kunde till slut vinna med ganska trygga 55-40. 

Väl kämpat alla boråstjejer! 🙂