Alldeles för många turnovers för P03

En match som gick förlorad pga många tekniska fel. Utan att ha statistik i denna match mot KFUM Göteborgs 04:or så uppskattar jag att domarna blåste ca 15 stegfel på oss. Det är lika många som vi har haft under hela säsongen. Det är svårt att vinna matcher när man gör så många tekniska fel under en match + att vi foulade oerhört mycket. Vi fick foulproblem tidigt i matchen på fyra spelare. När man glömmer av att röra på fötterna då blir det lätt att man slår efter bollen i stället vilket gör att man sätter sig i en situation att man kommer i fel läge och man blir avblåst för foul.

De tre första perioderna var jämnt resultatmässigt, det skilde endast tre poäng inför sista perioden till KFUM Gbg:s fördel. Men i denna period rasade vårt anfallsspel totalt, vi stod och tittade på han som hade bollen. Vi hade ingen bollrörelse alls förutom när vi studsade den. Idag var vi inte riktigt värda en seger, vi presterade långt under vårt ordinarie kunnande.  Även en stor eloge till KFUM:s trio (nr 4, 8 och 13) som gjorde 50 av deras 65 poäng. De dominerade stort i deras lag trots att de fick i stort sett spela matchen men de visade inga trötthetstecken Vi hade svårt att få stopp på dessa killar. Nu har jag varit väldigt negativ men jag vill berömma Julius försvarsspel 1-1 på deras duktiga guards och Joel´s förmåga att få i bollarna i korgen.

Jag är övertygad om att vi kommer prestera mycket bättre nästa match.

KFUM Göteborg 04 – Borås Basket 65-50
(15-16, 16-14, 18-14, 16-6)
Poänggörare: Joel 29, Axel 8, Mirza 4, Kasper 3, Emil 2, Erik 2 och Julius 2.