Suveränt EB-sammandrag av F05

Borås flickor födda -05 åkte till dagens EB-sammandrag i Kinna med två lag, lag Orange och lag Svart. Till skillnad mot de flesta andra sammandrag som varit mot äldre motstånd så var det idag dags att möta jämnåriga. 🙂

Först ut var det Borås lag orange mot Kullavik F05. Enligt spelarrapport från Nellie Blomqvist som var en av dagens alla stjärnor i lag orange så började matchen som planerat – Borås gick upp i tidig ledning som man höll matchen igenom. Borås vann till slut första matchen mot Kullavik med behagliga 43-11

Match nummer två för lag orange var mot Kvarnby F05. Där var det enligt Nellie Blomqvist lite jämnare och tuffare spel, men poängmässigt hade Kvarnby det svårt. Borås kunde vinna med klara 43-7. Väl kämpat alla tjejer i lag Orange! 🙂

För lag Svart som startade sina matcher lite senare så var det Högsbo F05 och Marbo F05 som stod på schemat. 

Först ut var det Borås F05 Svart mot Högsbo F05. Högsbo med något längre spelare hade det dock tufft att hänga med Borås mindre men kvickare och tekniskt duktigare tjejer. Boråstjejerna kunde springa hem segern med klara 80-20. 

Match två var direkt efter, mot Marbo F05. Där var det jämnare och tuffare än i första matchen. Förutom en period som Marbo vann med 9-1 så var det boråsdominans i merparten av perioderna. Borås kunde till slut vinna med behagliga 64-27. 

Sammanfattningsvis så var det kul att se tjejerna mot jämnåriga. Samtliga tjejer gjorde fantastiska insatser! 

Nu väntar träning inför tjejernas första Cup, Stadium Cup i Norrköping under påskhelgen. Vi återkommer med rapporter därifrån. Trevlig helg alla! 🙂

f05eb2