Borås tog fin skalp i damernas division 2

I förra matchen för Borås Basket i damernas division 2 mot Kvarnby så blev det förlust med 30 poäng. Idag ca tre månader senare krigade Borås, med en snittålder på under 20 år, till sig en seger med 7 poäng!

När matchen väl startade visade Borås unga lag upp ett otroligt aggressivt försvar. Borås startfemma med Wiland, Saikkonen, From, Pulli och Modigh var taggade till max och visade att de äldre och mer rutinerade Kvarnbytjejerna skulle få svettas för varje poäng i dagens match. Aggressivt försvar med ett rörligt bra anfallspel skulle visa sig bli vinnarkonceptet för Borås idag. 

Efter bra rörelse i anfallsspelet och några fina layups från framförallt Saikkonen i början av matchen var det även dags för några väl valda treor. Esmeralda Pulli startade med en trea som sedan följdes upp av 3st treor på fyra försök av Johanna Avlund innan halvtidsvilan. Första halvlek slutade med boråsledning, 28-20.

När tredje perioden startade visade Borås att de ville fortsätta spela bra basket. Felicia Wiland startade poängskyttet med en fin tvåa direkt i tredje perioden. Kort därefter kontrade Kvarnby i ett par poäng innan det var dags för Sofia Froms fina bössa. Sofia levererade några fina och viktiga poäng innan det återigen var dags för en fin trea av Esmeralda Pulli. Borås var tidigt uppe i 12 poängs ledning i tredje perioden innan Kvarnby återigen kom tillbaks. Kvarnby krympte ledningen ner till sju poäng innan Esmeralda Pulli retfullt kunde sänka en tvåa på buzzern till 47-38 som blev ställningen efter tre perioder.

Fjärde perioden blev något mer tillknäppt, och en och annan nerv letade sig fram hos de yngre boråstjejerna. Ett par missade passningar och något stirrigt försvar gjorde att Kvarnby hastigt närmade sig på poängtavlan. Vid ställning 55-53 plockade som tur var 14-åriga Felicia Modigh fram en fin block under egen korg som sedan förvaltades med en fin trea i anfallet efter av samma Felicia. Den trean blev lite av en matchavgörande situation som gjorde att vi vid sidan kunde pusta ut. Matchen kunde sedan lugnt spelas av och vinst med 60-53 var ett faktum. 🙂

Sammanfattningsvis var det en bra basketmatch under alla 40 minuter, och glasklart Borås bästa match försvarsmässigt denna säsongen.  Kan tjejerna hålla upp ett liknande försvarsspel som idag så visar man verkligen att man hör hemma i division 2 – och känslan är såklart att vi kommer få se mer av detta framöver. Väl krigat alla! 🙂