Dags för andra ronden

Första ronden vanns av Borås Basket klart och tydligt, då den inledande kvartsfinalen i Boråshallen slutade 79-58. På torsdagskvällen, i Nässjö Sim- och Sporthall, avgörs andra ronden. Det spelar ingen roll att Borås slog Nässjö med 21 poängs marginal i söndags eller att hemmalagets taktik fungerade nästan perfekt. För nu har förändringar sannolikt gjorts i båda lägren och det är nya och fräscha 40 minuter som ska spelas.

 

Från en match till en annan, i en slutspelsserie, så är det ofta mycket som hinner förändras. Lagen har möjlighet att gå igenom föregående match på video, något som coacher och spelare gör grundligt. Vissa mer extremt än andra. Enkelt förklarat så försöker man identifiera sitt lags problemområden och designa ”motvapen”. Men det gäller också att vara innovativ och uppfinna sånt som motståndarna bara kan gissa sig till. I den första kvartsfinalen var det klar fördel för Borås Basket på den fronten. Men i den andra kvartsfinalen så kan rollerna mycket väl vara ombytta.

 

Dessutom byter kvartsfinalserien arena lagom till Kvartsfinal 2. Något som gör att hemmaplansfördelen skiftar till KFUM Nässjö. För det är naturligtvis härligt med det bekväma om familjära när man ska prestera bra på basketplanen. Hemmaspelarna slipper resa och får spela i den hall som de också tränar i varje dag. Detta i kombination med att ungefär 90 procent av publiken hejar på hemmalaget gör att Borås måste se Kvartsfinal 2 som en stor utmaning.

 

”Big Thor” Christian Maråker – en nyckelspelare för Borås Basket – lät sig intervjuas angående Kvartsfinal 1 och inför Kvartsfinal 2. Ta del av den intervjun i sin helhet via länken nedan.

 

Inför: Kvartsfinal 2, med ”Big Thor” Christian Maråker

 

I skrivande stund finns fortfarande några platser kvar på supporterresan till Nässjö. Vill du eller någon som du känner åka med? Då är det dags att signa upp nu.

 

Bussarna lämnar Boråshallen torsdag eftermiddag kl 17:00. Hemkomst till Boråshallen ca 22:15. Anmälan sker genom att du Swishar 100 kr till 123 3500 147. För dessa hundra kronor får du resan Borås-Nässjö tur o retur, samt reserverad plats i Nässjö Sim- och Sporthall. Och inte minst ett oförglömligt slutspelsminne…

 

Vill du hellre se matchen hemifrån TV-soffan så går det också. Basketplay WebbTV-sänder matchen som Pay Per View-event. Se sedan!

 

 

 

Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Dangar Productions. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.