Speldagar i Semifinalserien

Sent på tisdagskvällen blev Borås Basket semifinalklart genom att besegra KFUM Nässjö i den fjärde kvartsfinalmatchen. Borås avancerade via totalt 3-1 i matcher och ställs nu mot Södertälje Kings – de senaste tre årens svenska mästare – i semifinal. Här är alla datum och tider för semifinalserien (som avgörs i bäst av sju matcher). Biljettsläpp: Torsdag 24 mars.

 

Eftersom Södertälje Kings vann grundserien så har de hemmaplansfördel mot Borås Basket i denna semifinalserie. Matcherna spelas enligt följande:

 

Semifinal 1: Onsdag 30 mars, 19:04, Täljehallen.

Semifinal 2: Lördag 2 april, 16:04, Täljehallen.

Semifinal 3: Tisdag 5 april, 19:04, Boråshallen.

Semifinal 4: Fredag 8 april, 19:04, Boråshallen.

 

Här är det fullt möjligt att ett av lagen redan vunnit semifinalserien. Men vid behov så kan följande matcher också komma att spelas. 

 

Semifinal 5: Måndag 11 april, 19:04, Täljehallen.

Semifinal 6: Onsdag 13 april, 19:04, Boråshallen.

Semifinal 7: Fredag 15 april, 19:04, Täljehallen.

 

Biljettsläpp till Borås Baskets två första hemmamatcher går av stapeln torsdag 24 mars. Då kommer även ett paket, där både semifinal 3 och 4 är inkluderade, att erbjudas. 

 

Föreningen tittar även på att kunna erbjuda supporterresa till bortamatcherna i Södertälje till självkostnadspris. Eftersom resan till Södertälje är längre än resan till Nässjö så kommer prislappen att vara högre. 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.