Vinst i genrepet inför Stadium Cup

Lagom till Stadium Basketball Cup i Norrköping som spelas över påskhelgen så spelade våra U15-tjejer hemmamatch mot Lerum på onsdagskvällen. Matchen fick agera genrep och träning inför cupen, även om nu tre yngre tjejer kommer spela i U13-laget och tre äldre U17-tjejer tillkommer till detta laget under Cupen.

Efter en något knackig start tog Borås tag i matchen ganska tidigt i första perioden, en period man fullföljde på ett bra sätt och som kunde ge Borås en ledning med 19-8 efter första tio.

Period två var allt annat än bra från hemmalagets sida. Det gick långsamt i anfallsspelen framåt, och såg nonchalant ut bakåt. Vi fick dock se lite träningsvarianter av olika spel i anfallsväg som tanken är att tjejerna ska ha med sig till Norrköping över påsk, men att inte göra hemjobbet och försvara egen korg ger såklart inget godkänt slutbetyg. Lerum kunde vinna perioden med 14-9 – siffror som gav Borås något att fundera och diskutera över i halvtid. Totalt visade tavlan 28-22 i halvtid.

Coach Toni gjorde förmodligen ett gott jobb i paus. När tjejerna startar tredje perioden ser tjejerna lite mer fokuserade och taggade ut. Tjejerna satte upp några anfallsspel direkt i tredje perioden, spel man känner sig trygga vid. Dessa spel hängde inte Lerum riktigt med på vilket slutade med att hemmalaget kunde avsluta med två fria treor två anfall i rad – och 6-0 efter en minut gav såklart Lerum tunga huvud och Borås pigga ben. Boråstjejerna fortsatte att spela fyndig och snabbare basket perioden ut. Tredje perioden vann man med 23-6 och tavlan visade 51-28 inför fjärde och sista perioden. 

Sista perioden fortsatte ungefär som tredje avslutades, med hemmadominans och snabbare basket. Lerum hade tufft att hänga med när Borås väl bestämt sig. Fjärde perioden kunde Borås vinna klart även den. Periodsiffrorna visade sig bli 24-10, totalt 75-38. 

Sammantaget var det ett bra genrep med snabbt anfallspel i tre av fyra perioder, och visar tjejerna bara mer vilja och aggressivitet i försvarsspelet så kommer det gå bra i Norrköping. Vi återkommer med rapporter därifrån! 

Trevlig Påsk alla! 🙂