Den första i bäst-av-sju

2015/16 års säsong har kommit en bra bit. Grundserie, Europe Cup och Kvartsfinaler är avklarade. Borås Basket är vidare och framme vid Semifinal. Den matchserien avgörs i bäst-av-sju och tar sin början i Täljehallen i Södertälje. Motståndare? De tre senaste säsongernas svenska mästare – Södertälje Kings. 

 

På onsdag kväll drar semifinalserien mellan Södertälje Kings och Borås Basket igång. Match 1 och 2 spelas i Täljehallen, innan serien flyttar till Boråshallen för match 3 och 4. En eventuell match 5 spelas i Södertälje. Skulle det krävas en sjätte match så spelas den i Borås. En möjlig sjunde och helt avgörande match kommer att spelas i Södertälje. 

 

Inför starten av semifinalserien så dras Borås Basket ett antal skador. Sedan tidigare är John Brändmark ur spel med en lindrigare knäskada, medan Omar Krayem hämmas av en skada i baksidan av ena låret. Senast att adderas till skadelistan är Christian Maråker, med en fotledsstukning. Maråker säger dock att han kommer att spela match 1 till varje pris. Mer osäkert är det när Krayem och Brändmark kan vara tillbaka i speldugligt skick. Södertälje Kings spelar utan Nick Spires, men förväntas i övrigt mönstra det lag som tog sig igenom grundserien med hela 27 vinster och bara tre förluster.

 

Inför match 1 tog vi ett snack med Jakob ”Iceman” Sigurdarson.

 

Inför: Semifinal 1, med Jakob ”Iceman” Sigurdarson

 

Matchen visas i Basketplays WebbTV (PPV) med uppkast 19:04 (30 mars). 

 

Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Dangar Productions. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.