P03 klar för kval till Final Four

Efter en säker seger mot KFUM Göteborg 04 med 59-34 säkrade vi en plats i kvalet till Final Four. Där kommer vi möta Kvarnby i semifinal som kommer spelas 16 april i Ale. I den andra semifinalen spelar KFUM Göteborg 03 mot Ale.

Båda lagen startade med bra försvar i kombination med okoncentrerade avslut, 0-0 i nästan tre minuter. Efter det fick vi ett litet ryck och ledde med 10 poäng men KFUM Gbg svarade och efter första perioden ledde vi med 13-9. Andra perioden spelade båda lagen bra försvar och det blev bara totalt 12 poäng (6-6). Vi gick till en halvtidsledning med 19-15. i tredje perioden startade vi med ett högt tempo i kombination med ett väldigt bra försvarsspel. Vi fick lite enkla poäng och kunde dra ifrån och denna period vann vi med 23-10. I fjärde perioden fortsatte vi att vara aggresiva i försvaret vilket öppnade upp för snabba uppspel och enkla poäng.

Emil gör sin bästa match offensivt för säsongen med säkra avslut på halvdistans. Axel gör också en av sina bästa matcher offensivt, han tog rätt beslut om han skulle attackera korg eller ta det lugnt. En stor eloge till Adam som spelade ett mycket bra 1-1 försvar mot deras bästa pointguard. Även Julius och Joel spelade ett stabilt försvarsspel.

Borås Basket – KFUM Göteborg 04 59-34
(13-9, 6-6, 23-10, 17-9)
Poänggörare: Joel 17, Adam 12, Axel 11, Emil 8, Julius 4, Kasper 4, Erik 3.

//Coach Magnus