Borås har läge att kvittera i semifinalserien

Borås Basket vann den senaste matchen mot Södertälje Kings och på fredagskvällen har man ytterligare en hemmamatch i semifinalserien. Läge att kvittera till 2-2 alltså. Och efter det spel som Borås presterade i match 2 och 3 så finns all anledning att hoppas på en ny basketfest i Basketborgen.

 

Semifinalserien mellan Södertälje Kings och Borås Basket har, med tre spelade matcher, utvecklats till något som är svårt att förutsäga utgången av. Kings dominerade Semifinal 1 och vann den med låga 79-61. Semifinal 2 var mer i Borås smak. Den slutade 101-92. Fast med Södertäljes siffror först. Därmed stod det 2-0 i matcher till Kings. Och så kom match 3. Poängtotalen blev låga 149 (81-68), men med Borås som vinnare. Därmed står det 2-1 i matcher till Kings. Så vad vet vi? Oavsett om det blir en snabb match med många poäng eller en långsammare med få så är det helt omöjligt att resonera sig fram till hur det ska gå i fredagskvällens Semifinal 4. Eller vad säger du Jakob ”Iceman” Sigurdarson?

 

Inför: Semifinal 4, med Jakob ”Iceman” Sigurdarson

 

Lagledningen tror att chanserna för Omar Krayems medverkan i Semifinal 4 är stora. ”The Wizard” har dragits med en skada i baksida lår som han ådrog sig i matchen mot BC Luleå den 27 februari. John Brändmark kommer inte vara med och han har antagligen några veckors rehab kvar innan han är redo för spel. Däremot är Christoffer Almstrand åter ”fit for fight”.

 

Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Dangar Productions. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.