Borås flickor -05 vann Eskilstuna basketcup!

Borås flickor födda -05 fick blodad tand efter sin första turnering under påskhelgen i Norrköping där laget hade jättekul och slutade trea, endast två finska lag som var bättre där. Med den cupen i ryggsäcken så kändes det på förhand som att vi var väl förberedda när vi väl gled in med bilarna i Eskilstuna inför Eskilstuna Basketcup som spelades i helgen, 22-24 april.

Cupen firade 30 år och var större än någonsin tidigare, i flickor -05 var det hela 38 lag anmälda!

Boråstjejerna lottades in i grupp 7 som bestod av Sigtuna, Solna, Kungsholmen och Borås. Först ut direkt efter ankomst stod Sigtuna Basket på schemat, där blev det efter en ganska jämn match 41-27 till Borås. 

En timma efter den matchen ställde vi upp och fyllde ut med en match mot ett Uppsalalag i en annan grupp (obetydlig för vår egen del i cupen) – Där vann vi med ca 15 poäng. Ytterligare en sådan match ställde vi upp på, den gången besegrades ett Solnalag med 78-19.

På lördag morgon var det dock gruppspelsmatch i vår grupp igen, där väntade Solna svart. Efter lite sega ben och Solnaledning under hela första halvan av matchen kommer vi tillbaks och jämnar ut mot slutet av matchen. Vi var till och med i ledning med några minuter kvar innan vi hamnade i lagfoul där Solna fick bonuspoäng pga lagfoulen, vilket gjorde att Solna lyckades vinna med en poäng, 33-32.

Gruppspelet avslutades senare under lördagen med klar vinst mot Kungsholmen, 16-58. 

Efter enpoängsförlusten mot Solna blev således Solna etta och vi tvåa i gruppen. Vi ställdes mot Västerås senare på lördagen i en sextondelsfinal, en match vi lyckades vinna med klara 54-11.

På söndagen var det upp tidigt som gällde, 07:45 väntade nämligen Duvbo Basket i en åttondelsfinal. En svår och jämn match där vi slutligen lyckades rycka ifrån och vinna med 32-24.

10:45 var det sen dags för kvartsfinal, Viby Basket stod på schemat. Viby var ett väldigt bra lag som vi hade lite koll på. Våra tjejer satte upp ett tätt och aggressivt försvar där vi försökte sätta press högt upp i banan, vilket resulterade i en mängd fouler då Viby var såpass duktiga och ofta tog sig förbi eller höll undan presspelet. Det är små marginaler när man spelar tätt och aggressivt försvar, men vi hamnade lite lite efter i försvarsspelet många gånger, något vi får försöka slipa extra på. Vi lyckades dock hålla undan den tidiga ledningen vi fått och gå ifrån med vinst, 27-18 i den kvartsfinalen.

12:45 var det semifinaldags. Där väntade ett bra Uppsalalag som vi efter bra spel, mycket nerver och krigande kunde besegra med 28-22. 

14:45 var det sen dags för final. Där stod Haninge på schemat. Ett Haninge med 3-4 spelare som var längre än vår längsta, men Boråstjejerna startade matchen i bra tempo där vi satte villkoren. Efter ett bra försvarspel och en lysande inledning så var det till slut inget snack. Borås var det bättre laget och kunde vinna finalen med trygga 34-16! 🙂

Sammanfattningsvis var det en kanonhelg på alla sätt och vis, både spelare, ledare och föräldrar på plats var supernöjda med arrangemanget, domare, mat och logistik. Eskilstuna Basketcup får klart godkänt!

MVP i finalen blev Frida Hultin!

Nu går säsongen mot sitt slut, två träningar avslutas sedan med en föräldrarmatch innan vi drar igång igen efter sommaren. Ha de gott alla basketälskare därute, så ses vi till hösten! 🙂