P02 i final mot Onsala med 200 personer på läktaren

Vi var 12 spelare som under Lördagen mötte Högsbo i semifinalen. Efter en stark öppning då vi ledde med 13-8 hamnade vi i en rejäl uppförsbacke, då både spelet gick emot oss.
Som mest låg vi under med 22-13, men därefter höjde vi spelnivån. Och vips så var vi i kapp till halvlek. Och under andra halvlek drog vi ifrån och kunde vinna med ca 20 poäng. Bra match av Rasse som gav oss några 3 poängare när det bäst behövdes. För övrigt så spelade vi mycket bättre än senast när vi förlorade med ca 15 poäng mot samma Högsbo lag för några veckor sedan.

Söndag kl 15.00 var det final mot Onsala, ryktet om att det var stormatch på gång hade spridit sig i rekordfart. Det kom nämligen ca 200 personer för att kolla på matchen.
Killarna visade verkligen att de var taggade från början. 3 blockar under första Quarten, och riktigt bra försvar spel från speciellt Sampa + Gaston . I halvlek ledde Onsala med 1 poäng.
Vi var alla nöjda så långt in i matchen, men man får aldrig slappna av mot Onsalas spelskickliga killar. Några snygga backdoors och några genombrott, från Onsala samtidigt som vi slarvade och tog för snabba skott gjorde att Onsala plötsligt ledde med 15 poäng.
Men vi gav aldrig upp, känslan var att vi är minst lika bra som som Onsala killarna. Och inför sista perioden låg vi under med 14 men lovade varandra att gå in och ge järnet. Vi startade sista Quarten med ett intensivt försvar spel och började få utdelning offensivt. Särskilt genom Dagge, Gidde och framförallt Gaston som var riktigt het.
Med bara 2 minuter kvar så var vi ikapp vid ställningen 63-63. Dock hade Onsala det sista flytet (och Samuel Karlander) som gjorde några viktiga spelpoäng samt straffkast i slutet av matchen. Vilket gjorde att de drog ifrån och ledde med 3 poäng och 20 sek kvar. Vi fick iväg ett 3 poängs försök , för att kunna nå oavgjort med den satt ej. Sen tog vi en snabb foul som gav Onsala 2 straffkast vilka de satte och kunde vinna med 68-63.
Trots förlusten så gjorde vi åter en fantastisk match med bra försvarspel, snygga avslut, bra kontrollerat passningsspel. (Det enda som saknas är samspelet och screenspelet för att med hjälp av varandra kunna göra poäng. Istället för många individuella prestationer.)

Nästa år så är vårt mål att vinna Final Four. Då får vi se om det är med samma lag eller om några av killarna som inte var med denna gången, tar chansen och visar att de vill spela FF nästa år.

//Anders