Jontes första träning

Måndagen den 2 maj gjorde Jonte Karlsson sin första träning med Borås Basket. Även den tilltänkte assisterande coachen Henrik Carlsson gjorde smygdebut, trots att han ännu inte skrivit på något avtal med Borås Basket.

 

Borås Baskets nye headcoach, Jonte Karlsson, som har ett par dagar ledigt från jobbet som landslagschef, var väldigt ivrig att få sätta igång arbetet med sitt nya lag. Måndagen bestod av en rad möten, under vilka Jonte fick träffa olika personer i Borås Baskets organisation. Sådana som han, på ett eller annat sätt, kommer att jobba ihop med.

 

Först ut var Pat Ryan. Den före detta headcoachen finns kvar i klubben och är den som kommer att ansvara för lagets träningar fram till midsommar.

 

-Pat pratar fortfarande om Borås Basket som ”vi”. Jag vore dum om jag inte ville träffa mannen som har coachat klubben så länge. Jag vill väldigt gärna ta del av hans synpunkter. Sedan pratade vi om att spela golf ihop, skrattar Jonte.

 

Från midsommar och fram till fösta augusti så kommer spelarna att träna på egen hand, enligt individuella basket- och fysprogram. När det gäller fysträning så fick Jonte chansen att träffa Magnus Hellman-Driessen.

 

-Driessen känns som en trevlig och positiv kille som det ska bli spännande att få chansen att bolla idéer med, säger Jonte.

 

Coach Karlsson fick sedan chansen att sitta ner med coach Carlsson. Henrik alltså. Förhoppningen från sportchef Jonas Larssons sida är att dessa två ska komma att jobba ihop och komplettera varandra på ett bra sätt.

 

-Jag berättade för Henke vad jag förväntar mig. Vi pratade om ärlighet och om att ha högt i tak. Henke och jag är helt olika som personer och jag tror vi blir en bra mix. Det är en stor fördel att han har gjort detta [spelat] förut. Att han dessutom kommer från bygden, känner till spelarna och staden är väldigt positivt, menar Jonte.

 

Tillslut var det dags för den nya coachen att inta Boråshallens parkettgolv och hålla den allra första träningen.

 

-Svetten lackade. Det var otroligt skönt att få stå där på golvet igen och skönt att laget är igång och kör hårt. Förutom att träffa de välkända stjärnorna så gillade jag att det fanns så många unga svenska spelare på plats och att de hade så mycket frejdig energi, säger Jonte.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Mattias Björlevik/609 Foto | Media.