Mike Palms åttonde säsong

Basen, grunden och stommen för hela det lagbygge som tog form för sju år sedan har ett namn. Det namnet är Mike Palm. Nu har den fyrfaldige Årets Center-vinnaren kritat på för ytterligare en säsong i Borås Basket – hans åttonde raka.

 

Sportchefen Jonas Larsson ville väldigt gärna förlänga avtalet med Mike Palm:
-Det är rätt länge sedan nu, men Mike Palm var den spelare som vi byggde alltihop kring. Det var 2009 och han är fortfarande på en mycket hög nivå. Att vi kunde knyta Mike, som är en trepoängsskjutande center på 210 centimeter, till oss för ytterligare än säsong känns väldigt bra, säger sportchef Jonas Larsson.

 

Mike Palm om motivationen på ”äldre dagar” (han fyller 37 innan säsongen 2016/17 är igång):
-Jag älskar att spela basket. Älskar att träna och spela match. Det spelar ingen roll om det är försäsongsmatch mot Malbas eller semifinal mot Södertälje. Det är alltid lika kul. Jag älskar att träna med de unga på sommaren och det blir bara roligare ju äldre jag blir, för jag inser att jag inte kan hålla på i all evighet säger Mike Palm.

 

Nya coachen Jonte Karlsson om att Mike Palm skrivit på för 2016/17:
-Mike är en viktig del av Borås Basket och det gläder mig att han vill vara med igen. Få stora spelare i Sverige har den mix av både inside-spel och skytte utifrån som han har. Mike är dessutom en spelare som alltid ger sitt yttersta på både träning och match – en nog så viktig ingrediens i det Borås Basket vi vill bygga, kommenterar headcoach Jonte Karlsson.

 

Mike Palm om tiden med Pat Ryan och om förväntningarna kring Jonte Karlsson:
-Jag har alltid haft en bra relation med Pat Ryan. Det blev sju bra år med honom. Nu får jag chansen att spela för Jonte Karlsson. Jag är öppet inställd och kanske kan jag lära mig något nytt. Jonte är en passionerad coach och jag hoppas att han kan få alla att spela på topp och maxa potentialen, säger Mike Palm.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se. Design: Emma Brändmark/REKYL.