Amerikansk dunk-atlet till Borås Basket

Inte sedan Jason Thomas dagar i Boråshallen har Borås Basket haft någon riktigt högflygande dunk-atlet i laget. Nu är tre års väntan över då klubben presenterar amerikanske forwarden Trayvonn Wright som ny publikmagnet.

 

Trayvonn Wright är 24 år gammal, 201 centimeter lång och kommer närmast från Leicester Riders i England, där han spelade under två säsonger. Dessförinnan representerade Wright, som beskrivs som ”skinny strong”, North Dakota State i amerikanska collegeligan NCAA.

 

-Ambitionen var att hitta en fyr-trea [forward], som är en entertainer av rang, samtidigt som han passar in i det sätt vi vill spela basket på. Nu är jag rätt säker på att vi hittat rätt med den kombinationen. Trayvonn Wright kommer att dunka skiten ur korgarna i Basketligan, säger sportchef Jonas Larsson.

 

-Trayvonn Wright är en riktigt spännande spelare. Hans spänst och långa armar gör honom användbar i försvar där han är en duktig skottblockare. Han kan också spela på fler positioner i anfallet. Vi gillar även att han spelat i lag där han är van att vinna, säger headcoach Jonte Karlsson.

 

-Jag är väldigt glad över att få spela i Sverige kommande säsong. Jag ser fram emot att träffa laget och ha en positiv effekt både på och utanför planen. Vi ses om ett par månader, hälsar Trayvonn Wright.

 

 

Trayvonn Wright är Borås Baskets åttonde spelare inför säsongen 2016/17.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Leicester Riders.