Borås får behålla Brändmark

18-årige Borås Basket-produkten John Brändmark uppvaktades hårt från konkurrerande klubbar. Men efter moget övervägande bestämde sig den unge forwarden för att bli moderklubben trogen i minst en säsong till.

 

-Borås är min hemstad, allt känns bra här och ett år till i klubben kommer att vara bra för min utveckling. Nu har vi en ny coach i Jonte Karlsson och även om Pat Ryan gjorde det riktigt bra under sju år så kan det bli ett lyft med en ny röst och nya idéer, säger John Brändmark.  

 

-Jag har hela tiden vetat att vi kommer att ha ett rätt bra lag i Borås. Så att konkurrensen är hård, med många bra spelare på de flesta positionerna, är bara bra. Det gör att det blir bra träningar där jag kan utvecklas. Sedan får jag visa mitt bästa när jag får chansen att spela, menar Brändmark.  

 

-Jag är väldigt glad över att vi får behålla John Brändmark i Borås Basket. Han är en av Sveriges allra bästa unga spelare och han ger oss ökade möjligheter att vara flexibla med våra uppställningar. Nu börjar Jonte Karlsson verkligen få en talangfull och djup trupp att jobba med, säger sportchef Jonas Larsson. 

 

-John Brändmark är ung och lovande på många sätt och jag känner honom ganska väl från våra yngre landslag. Han besitter kvaliteter för att bli en riktigt bra spelare framöver. Jag tror också att John har möjligheter att bli mer av en ”kombospelare” framöver, säger headcoach Jonte Karlsson. 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.