Med Reed lyfter Borås på allvar

Borås Basket har under en tid sökt efter en modern spelare för position fyra. Idag står det klart att klubben skrivit kontrakt med 22-årige E.J. Reed. Amerikanen, som mäter 198 centimeter och väger 100 kilo, ger lagbygget både ovärderlig tuffhet och nyttig flexibilitet.  

 

E.J. Reed kommer direkt från collegespel och är en modern powerforward, med all tänkbar flexibilitet som det innebär. Han rör sig kraftfullt och tufft nära korgarna, samtidigt som han behärskar spelet längre ut i planen, med trepoängsskytte och drives med båda händerna. Att Reed dessutom är atletisk och gillar att avsluta med dunkar gör inte förutsättningarna sämre för Boråshallens publik säsongen 2016/17.

 

Sportchefen Jonas Larsson:

-Med E.J. Reed i laget, ihop med Trayvonn Wright, så blir det högflygande underhållning i Boråshallen. Räkna med att Borås Basket blir både roligt att se och konkurrenskraftigt när det gäller den svenska mästartiteln, säger sportchef Jonas Larsson.

 

Headcoachen Jonte Karlsson:

-Jag tycker att E.J. Reed är en spännande spelare. När man pratar med honom märker man att han är ung och vill mycket. Han vill få chansen och är motiverad. Och med hans driv så kommer det att gå bra. E.J. är en riktigt bra atlet, vilket är viktigt för oss. Vi vill nämligen spela på ett aggressivt sätt och att det ska gå undan.

 

Mer info och highlights.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Empire Tribune.