Borås utökar truppen till tretton

”Strenght in numbers”, brukade Golden State Warriors basunera ut på sin väg till rekordet i antal segrar under en grundserie i NBA. Borås Basket tar nu fasta på detta och utökar spelatruppen till tretton man i och med kontrakteringen av egna Borås Basket-produkten Johannes Hidirsah.

 

Johannes Hidirsah är 20 år gammal och har Borås Basket som moderklubb. Inför förra säsongen skrev han på för Sundsvall Dragons, spelade ett tag för Eskilstuna innan han avslutade våren med Wetterbygden. Nu har den 190 centimeter långa guarden hittat tillbaka till staden och klubben där allt började. Den 6 oktober (hemmapremiären) presenteras Hidirsah som Borås Baskets nummer noll.

 

-Johannes Hidirsah har varit med oss hela sommaren och är en oerhörd energispelare som visat att han vill vara med. Han passar in bra för att han ger allt i defensiven och är väldigt verbal. En ung spännande spelare som redan i första träningsmatchen mot Nässjö visade att han hör hemma på den här nivån, säger headcoach Jonte Karlsson.

 

Text: Magnus Stråhle.