Borås kontrakterar Washington

Borås Baskets amerikanska pointguard säsongen 2016/17 heter från och med nu James Washington III och har ett förflutet i Basketligan med både KFUM Nässjö och Solna Vikings. Washington ersätter Deonta Stocks, som klubben valt att inte gå vidare med. Stocks hade ett s.k. tryout-kontrakt med Borås Basket.

 

James Washington III är 28 år gammal, 182 centimeter lång och spelade senast för Roanne i franska Pro B. Han spelade innan detta i Kroatien men har också hunnit med att representera både KFUM Nässjö (2013/14) och Solna Vikings (2014/15) i Basketligan. Under sommaren har Washington funnits med i Borås Baskets träningsgrupp och imponerat så pass mycket på coachstab och sportchef att man nu valt att skriva kontrakt. Samtidigt avbryter klubben samarbetet med Deonta Stocks, som varit i Borås på s.k. tryout-kontrakt.  

 

-Att komma till Borås Basket och klubbens ”winning ways” är en bra chans för mig. Jag har spelat i bra ligor och visat lite av vad jag kan. Nu känner jag att det är dags att vinna ett mästerskap. Under de två veckor som jag har tränat i Borås så har jag lärt känna spelarna. ”Iceman” [Jakob Sigurdarson], [Mike] Palm och [Christian] Maråker har jag mött förut och vet var de vill ha bollen. Sånt underlättar. Jag kommer att spela mitt spel och på så vis hjälpa laget. Viktigast blir att försöka vinna matcherna, säger James Washington III.

 

-James Washington kom till oss av en tillfällighet. Utan kontrakt. Han fick träna med oss och vi märkte ganska tidigt att han var precis vad vi sökte – en rutinerad guard som varit i Europa. Washington visade prov på ledaregenskaper och passade bra in i vår spelstil. Han är en stark fysisk guard med fart i benen. Dessutom är han redan omtyckt av sina lagkamrater – också det en viktig faktor. Nu ser vi fram emot att börja jobba med Washington på riktigt, säger headcoach Jonte Karlsson.

 

Text/Foto: Magnus Stråhle.