Tredje raka titeln för Borås Basket

I och med seger mot Uppsala (80-57) på söndagen och vinst i fredags mot Nässjö (84-81) så vann Borås Basket, för tredje året i rad, den egna cupen Borås Open.

 

Borås Basket var det klart piggaste, alertaste, mest sugna och effektiva laget när söndagens match mot Uppsala Basket i Borås Open inleddes. Borås sprang ifrån nästan direkt och hade 15-3 efter halva första perioden, då Uppsala också valde att ta sin första timeout. Efter tio minuter var ställningen 25-12 och Jonte Karlsson mannar kände medvinden.

 

Uppsala repade mod, men bara marginellt. För det var fortfarande Borås som bestämde och dikterade villkoren på planen. Trayvonn Wright bjöd bl.a. publiken på en riktigt svettig block när f.d. Boråsspelaren Andreas Person skulle lägga i en layup.

 

-Vi spelade väldigt bra i den första halvleken med den intensiteten som vi vill ha i försvar och att vi sprang också. Då blir vi ganska roliga att titta på, säger headcoach Jonte Karlsson.  

 

48-30 stod det inför halvlekens sista anfall. Då klev rookien Johannes Hidirsah fram och drog i en skön trea på buzzern. Med 51-30 inför tredje perioden kände sig nog Borås spelare och coacher ganska tillfreds.

 

-Sedan så får alla för sig att ”nu kan man ta det lite lugnt”. Men det är Uppsala för bra för. Det måste vi lära oss och ta bort, menar Jonte Karlsson.

 

Uppsala Basket saknade de tre landslagsspelarna Alex Lindqvist, Anton Gaddefors och Jonathan Person och borde rimligtvis bli en bra bit bättre när dessa tre anslutit och tränat ihop med laget några veckor.

 

-Det är klart att de är bättre [med sina landslagsspelare]… De har väldigt unga spelare inne nu, som kanske får mer tid än de ska ha. Men landslagsspelarna är klasspelare så med dem kommer de bli riktigt bra. De kommer bli tuffa. Å andra sidan, om vi har Maråker, Sigurdarson*, Brändmark och Gunnarsson också, så finns det mer att ösa från, säger Jonte Karlsson.

 

Avståndet minskade marginellt inför den fjärde perioden, då det stod 63-43 till Borås. Sammanfattningsvis så var James Washington matchens främste lirare då han ledde sitt lag fram till seger med 80-57. Segern innebar även att Borås Basket, för tredje året i rad, vinner den egna cupen Borås Open.

 

*Jakob Sigurdarson klev av efter halva matchen med någon form av ljumskskada.

 

Borås Basket-Uppsala Basket: 80-57 (25-12, 26-18, 12-13, 17-14).

 

Poänggörare Borås: James Washington 15, Trayvonn Wright 13, Fredrik Andersson 10, Mike Palm 10, Johannes Hidirsah 10, Shaquille Hines 9, Jakob Sigurdarson 6, Emil Lundstedt 5, Daniel Thuresson 2.

 

Poänggörare Uppsala: Andreas Person 11, Axel Nordström 9, Sebastian Norman 8, Lukas Friberg 7, Odin Lindell 7, Oliver Jonsson 5, Rickard Eriksson 3, O. Ekman 3, Anes Zekovic 2, Rasmus Dahlberg 2.

 

Text/Foto: Magnus Stråhle.