Vinst för Borås Baskets utvecklingslag i seriepremiären

Seriepremiären vi har väntat på länge gick av stapeln under onsdagskvällen. För motståndet stod nykomlingen Varberg Basket, anförda av före detta ligaspelaren Richard Maråker.

Vi kom ut med mycket energi i första perioden, framförallt defensivt. Offensivt gick det trögare. Premiärnerver och matchrytm var säkerligen en faktor. Hur som helst gick vi in i periodpausen i ledning med 17-9. Andra perioden liknade den första, med bra intensitet defensivt och anfallsmässigt blixtrade vi till stundtals när vi fick fart på bollen upp för golvet. Halvtidsledning 34-22 kändes lovande inför fortsättningen.

I tredje perioden började Varberg hitta sitt anfallsspel samtidigt som vi inte riktigt var på tårna defensivt. Vi blev aningen stillastående mot deras zonförsvar men några tunga treor i slutet på perioden gjorde att vi ändå gick in med en sexpoängsledning inför slutperioden.

Vi täppte till defensivt under matchens sista period vilket resulterade i en efter omständigheterna ganska trygg seger, även om bortalaget var väldigt nära ett tag. Slutresultatet skrevs till slut till 68-60.

Sammanfattningsvis gör vi en stark premiär mot ett lag som med största sannolikhet kommer att vinna många matcher som nykomling i division 2.

Borås-Varberg 68-60 (34-22)
Poänggörare, Borås: Anton Almqvist 18, Viktor Hultin 11, Filip Elisson 9, Anton Thörner-Olsson 8, Oskar Andersson 8, Nahom Mekonnen 5, Teodor Hedlund 5, Filip Hellgren 4

Medverkade och bidrog till segern gjorde också Oscar Eliasson, Didrik Kastberg, Dimos Kounoupis och Fredrik Wong.