Borås pressade fram vinst

Borås Basket besegrade Jämtland i Basketligans första match säsongen 2016/17. Det satt dock långt inne och det var kamp in i slutminuten, innan västgötarna kunde skriva fast 77-71. 

Spelet från båda lagen var avvaktande i början. 8-14 stod det efter 6:12. Då tog Borås Basket timeout. Första perioden var defensivt präglad och gästerna gick till korta pausen i ledning 17-24.

 

-Åtta av våra 16 turnovers kommer i första perioden, när vi leder. Och hade vi inte kastat bort bollen så mycket hade vi ledat med mer. Resten av matchen har vi åtta turnovers och det är acceptabelt, sa Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke.

Även i den andra perioden fortsatte Jämtland att vara det bättre laget. 

-Om vårt försvar inte riktigt funkar och Jämtland spelar på ett sånt sätt, med fem spelare ”ute”, så passar det oss ganska illa med våra stora spelare. Om vi inte har energi i försvar så blir vi ibland stillastående anfallsmässigt och det hade vi problem med i första halvlek, sa Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

 

Trayvonn Wright och Fredrik Andersson stoppade i poäng fram till 32-31, med tre minuter kvar av andra perioden.  

 

-Det kändes som vi hade lite premiärnerver. Och det gällde inte bara spelarna, utan det gällde herr Karlsson också, fortsatte Jonte Karlsson.

 

Jämtland inledde tredje perioden bra. Det gjorde inte Borås, som hamnade efter. Men hemmalaget tog sig mot slutet och hade 57-56 med två min kvar av quartern. Dock ledde gästerna med 57-60 inför fjärde perioden. 

Med 3:24 kvar satte Wright satte 68-67. Borås andades hopp. Men Wright hann bli utfoulad innan allt var avgjort. 

 

-Även om vi inte spelar på topp så är det väldigt bra att kunna vinna en sån här match. Vi kan bättre. Det vet vi. Det vet alla andra, avslutar Jonte Karlsson.

 

Shaquille Hines utsågs till matchens lirare i hemmalaget, med 21 poäng och sex returer. 

 

highlights_jamtlands_10_okt

 

Borås Basket-Jämtland Basket: 77-71 (17-24, 25-14, 15-22, 20-11).

 

Poänggörare Borås: Shaquille Hines 21, Jakob Sigurdarson 15, James Washington 13, Fredrik Andersson 11, Trayvonn Wright 10, Mike Palm 5, Simon Gunnarsson 2. 

 

Poänggörare Jämtland: Mike Bruesewitz 29, Dino Cinac 12, Jabril Durham 8, Preston Purifoy 6, Niklas Larsson 5, Anton Kobylak-Berglund 5, Samuel Berkelund 4, Gustav Hansson 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.