Utvecklingslaget är obesegrade i Div 2

Det var under lördag eftermiddag dags för den andra matchen för säsongen då vi gästade S:t Helena i Skövde. Bortamatcher i Skövde brukar vara svårspelade och vi fick dessutom några sena återbud från spelare med diverse skavanker.

Direkt efter uppkast satte vi tonen direkt med intensitet i försvar och snabba och bra beslut i anfall. När första perioden var över hade vi redan tagit kommandot med 23-10 och vi hade vind i seglen. Precis som i den första seriematchen, övergick våra motståndare relativt tidigt till en 2-3-zon. Det här visar på att vi är svårstoppade man mot man. Spelet haltade en aning mot zonen men vi tog ändå med oss en komfortabel ledning på 42-24 in i halvtidspausen.

Spelet i tredje perioden var inte lysande men vi kontrollerade ändå tillställningen och fem snabba treor, varav fyra av Daniel och en av Viktor, gjorde att vi punkterade matchen innan fjärde perioden ens hade startat. Slutperioden blev en transportsträcka och vi vann till slut matchen med fina 82-52.

Sammanfattningsvis en bra och stabil insats av oss vilket ger oss mersmak inför vad som komma skall. Totalt sett mycket bra insatser av alla våra spelare som deltog i matchen.

S:t Helena–Borås Basket: 52-82 (24-42)

Poänggörare: Daniel Yli-Luopa 19, Filip Hellgren 12, Viktor Hultin 10, Oskar Andersson 10, Oscar Eliasson 9, Lukas Svensson 8, Casper Jönsson 6, Filip Elisson 4, Nahom Mekonnen 2, Fredrik Wong 2.