Säker seger för Borås Basket

Det var inget snack om saken på tisdagskvällen i Boråshallen. Umeå Bskt, som i fredags storförlorade mot BC Luleå, åkte på en andra rak torsk av det rejälare slaget. Borås segersiffror skrevs till 104-66.

 

Umeå Bskt hade ledningen i några minuter. Sedan kom Borås Basket igång. 21-13 stod det efter tio minuter.

 

-Vi startade av bra och sen så orkade vi inte alls hänga med. Men jag tyckte att vi tog ett stort kliv framåt från förra matchen, sa Umeås headcoach Jesper Gustavsson.  

 

-Umeå gör en bra första halvlek, när de orkar. Men jag tror att om man ska spela mot Borås i år så måste man ha ganska många spelare att rotera på. För vi försöker spela med en hög intensitet och vi försöker springa mycket, sa Jonte Karlsson.

 

Den andra perioden blev jämnare och slutade 29-24. Men totalt sett ledde Borås med 50-37 efter halva matchen. I Umeå var det egentligen bara den före detta Boråsspelaren Terrence Oglesby som levererade.

 

-Borås är mitt andra hem. Jag tror att jag säkert har pratat med majoriteten av folket som var på matchen, sa Terrence Oglesby om det varma välkomnandet i Boråshallen.

 

I den tredje perioden kom ett mäktigt ryck från hemmalaget. Borås klev ifrån till 77-50.

 

-Vi hamnade i Borås ”lilla torktumlare” allt för ofta. Vi lyckades inte stoppa dem ett-ett, vi kom in sent på hjälp och sen snurrade det, summerade Jesper Gustavsson.

 

Även den fjärde perioden gick till Borås Basket på poäng. 27-16 gav tillslut 104-66.

 

-Borås är ett väldigt bra lag. Välcoachat. De har ett anfallsspel som får igång många spelare. De har många spelare som jag personligen har sett utvecklas. Fredrik [Andersson]! Daniel Thuresson kom in och spelade bra minuter. Anton [Almqvist] också, kommenterade Terrence Ogelsby.

 

Highlights från Borås Basket-Umeå Bskt (från Basketsverige.TV).

highlights_boras_vs_umea

 

Borås Basket-Umeå Bskt: 104-66 (21-13, 29-24, 27-13, 27-16).

 

Poänggörare Borås: Shaq Hines 20, James Washington 18, Trayvonn Wright 18, Jakob Sigurdarson 17, Fredrik Andersson 12, Mike Palm 9, Emil Lundstedt 6, Christian Maråker 4.

 

Poänggörare Umeå: Terrence Oglesby 21, Egal Saleman 15, Josh Wolfram 10, George Valentine 8, Johan Pierre 6, André Nilsson 6.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.