Ännu en seger i Div 2 Herr

Den tredje matchen för säsongen spelades på hemmaplan i Erikslund mot Mölndal och det blev en riktig genomkörare för båda lagen. Aggressivt och fysiskt spel speglade matchbilden rakt igenom. I första perioden hade båda lagen svårt att få till bra avslut samtidigt som de kom ut med hög intensitet defensivt. Detta gjorde att siffrorna efter en period var låga 16-12 i vår favör.

Andra perioden var även den defensivt präglad. Vi gjorde ett miniryck i mitten av perioden och gick upp i en tiopoängsledning som då kändes som starten på ett ännu större ryck. Mölndal hade andra planer och det var de som avslutade perioden på ett föredömligt sätt och vi fick endast med oss en futtig trepoängsledning in i halvtidspausen.

Andra halvan fortsatte på den inslagna vägen från båda håll. Aggressivt försvar sänkte skottprocenten och gjorde att de bortkastade bollarna sköt i höjden. Dessutom hade vi svårt att kontrollera returtagningen mot de något större Mölndal-spelarna. Trots detta kontrollerade vi tillställningen och ledde med fem poäng inför sista.

Mölndal kom så nära som fyra poäng ifrån med endast sex minuter kvar men vi kunde, framför allt genom stora stopp defensivt, till slut ro hem segern med siffrorna 65-60. Vi tar med oss viktiga lärdomar från matchen. Många saker kan förbättrats men samtidigt ska vi vara nöjda och glada över att ha startat säsongen med tre raka segrar!

Borås Basket–Mölndal: 65-60 (30-27).

Poängplockare: Daniel Yli-Luopa 16, Filip Hellgren 13, Viktor Hultin 13, Filip Elisson 6, Anton Thörner-Olsson 5, Nahom Mekonnen 5, Oscar Eliasson 3, Lukas Svensson 2, Teodor Hedlund 2.

Deltog gjorde också Fredrik Wong och Andreas Samuelsson.