Matchdags igen, den här gången på bortaplan mot Kortedala

Vi åker med tolv spelare som säkerligen är extra taggade med tanke på att vi inte har spelat match på runt tio dagar. Motståndet för dagen, Kortedala, leds främst av deras duktige guard Jonas Quarishi och insidespelarna Sandro Oliveira och Alexander Johansson.

Vi sätter hög bollpress på Quarishi från start vilket gör att hela lagets intensitet defensivt lyfts och vi gör en formidabel förstaperiod framförallt defensivt och leder efter den med 19-6. Andra perioden börjar med en Kortedala-”run” och helt plötsligt är de bara några poäng bakom. Lyckligtvis avslutar vi halvleken på ett bra sätt och får med oss en stabil men inte någon jättetrygg ledning in i halvtidspaus. Ställningen är då 36-24.

Under tredje perioden pendlar vår ledning mellan tio och tolv poäng och det där rycket vi väntar på vill liksom inte riktigt komma. Hemmalaget Kortedala spelar stabilt och matar bollen inside så mycket det går. Vi står emot bättre och bättre mot deras stora duo ju längre matchen lider. Skyttet har inte varit lyckat så här långt i matchen men i början på den avslutande fjärdeperioden lossnar det rejält. Vi gör vårt efterlängtade ryck och punkterar matchen relativt tidigt in i sista perioden. Totalt öser vi i hela 31 poäng under matchens sista tio minuter och slutresultat skrivs till 85-61 i vår favör.

För att sammanfatta matchen kan vi konstatera att vi stundtals spelar väldigt bra defensivt vilket också leder fram till enkla avslut i anfall. Bra seger borta mot ett lag med några mycket duktiga spelare. Extra roligt också att Max Lundström gör sin första match för säsongen efter en tids ryggproblem.

Kortedala-Borås Basket 61-85 (24-36)

Poäng: Daniel Yli-Luopa 17, Oskar Andersson 16, Viktor Hultin 13, Filip Hellgren 8, Teodor Hedlund 8, Max Lundström 6, Lukas Svensson 6, Oscar Eliasson 4, Anton Thörner-Olsson 3, Nahom Mekonnen 2, Dimos Kounoupis 2

Deltog och bidrog till segern gjorde även Fredrik Wong.