Knapp förlust i Luleå

Borås Basket kom till Luleå Energi Arena utan just energi. De gästande spelarna var flata i försvar och släppte in 23 poäng i den första quartern. Där lades grunden till det som skulle komma att bli en förslut med 79-76.

 

-Det går inte att komma hit och släppa in 23 poäng i första quartern och var flata i försvar. Speciellt inte då vi bygger vår energi genom försvaret, sa Borås headcoach Jonte Karlsson efter matchen.

 

Borås Basket blev tagna på sängen i inledningen av den första perioden perioden. Förutom ett försvarasspel som inte höll så var Shaquille Hines läskigt ensam om att producera poäng för gästerna i början. Hines stod för Borås samtliga poäng under de första åtta minuterna. 21-10 var ställningen då och Jonte Karlsson valde att kalla timeout.

 

-Vi överarbetar offensivt. Vi vill inside men lyckas inte med det och då står vi bara still, analyserar Jonte Karlsson.

 

Sedan byttes Daniel Thuresson in och mycket lossnade. När perioden var slut hade Borås reducerat till 23-19.

 

Med tre minuter kvar av andra perioden var Luleå åter uppe i tiopoängsledning. Men Borås jobbade hårt och åt sig närmare och närmare. Mike Palm utjämnade till 38-38, via en trepoängare, med en minut kvar av andra quartern. Men det var Luleå som gick till långa pausvilan i ledning, 40-38.

 

I mitten av den tredje perioden gav sig BC Luleå ut på en run. När 4:17 var spelade hade man skaffat sig en åttapoängsledning och Borås kallade timeout.

 

-Vi skjuter 45 procent totalt idag… Vi ville inte ta fajten och sköt därmed bara 12 straffkast. I såna här matcher är det små detaljer som dessa som avgör, menar Jonte Karlsson.

 

Borås underläge han växa till tio poäng innan det vände. Thuresson, Fredrik Andersson, Simon Gunnarsson och Trayvon Wright klev fram och tog matchen till 59-54 inför den fjärde perioden.

 

James Washington sänkte två snabba treor till 63-60 och 65-63 i början av fjärde perioden. Christian Maråker fixade 65-65. Sedan dunkade Wright i Borås första ledning, 65-67, på passning från Maråker. Då återstod fyra minuter. Med 1:18 kvar drog Hines i en trea till 74-74. Men efter detta var det inte mycket som funkade för Borås. Luleå vann matchen med 79-76.

 

-Vi förlorar med tre poäng igen, precis som borta mot Södertälje. Det bevisar kanske att vi kan lira med alla topplagen. Fortfarande är det inget lag som gjort över 80 poäng på oss, avslutar Jonte Karlsson.

 

Highlights.

 

BC Luleå-Borås Basket: 79-76 (23-19, 17-19, 19-16, 20-22).

 

Poänggörare Luleå: Brandon Rozzell 22, Yannick Anzuluni 20, Tom Lidén 12, Quinton Upshur 11, Adam Rönnqvist 8, Andreas von Uthmann 2, Tim Kearney 2.

 

Poänggörare Borås: James Washington 16, Shaquille Hines 15, Trayvonn Wright 14, Christian Maråker 11, Fredrik Andersson 8, Simon Gunnarsson 6,  Mike Palm 3, Jakob Sigurdarson 2, Daniel Thuresson 1.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.