Femte raka för utvecklingslaget

Vi antog på förhand att onsdagskvällens hemmamatch mot Hellas från Göteborg skulle bli fysisk och att vi förmodligen skulle stöta på en 2-3-zon under merparten av matchen. Bägge dessa antaganden skulle besannas. Vi kommer ut mer än redo efter uppkast och gör förkrossande 17-1 under matchens första fem minuter. Det vi inte riktigt hade räknat med var att Hellas efter det skulle dominera den första halvleken totalt och till och med går in i halvtidspaus med en ledning med siffrorna 38-34. Vi behöver verkligen rycka upp oss.

Storleken på Hellas-spelarna ställde till problem på oss i första halvlek och det här var något vi pratade om i halvtidspausen. Vi inleder tredje perioden med tuffare insideförsvar och får bättre fart på bollen i anfall. Tålamod och enklast möjliga lösningar mot zonen gör jobbet. Vi lyckas dock inte skaka av oss bortalaget som verkligen bjuder på tufft motstånd kvällen till ära. Tack vare att vi är vältränade kan vi höja intensiteten ytterligare i slutperioden och det är då det avgörande rycket infinner sig. Återigen spelar vi vår bästa basket under matchens sista tio minuter och kan kassera in säsongens femte raka seger med siffrorna 86-72.

Borås Basket-Hellas 86-72 (34-38)

Poängplockare: Daniel Yli-Luopa 30, Oscar Eliasson 14, Viktor Hultin 12, Max Lundström 7, Oskar Andersson 7, Anton Thörner-Olsson 7, Teodor Hedlund 5, Lukas Svensson 2, Nahom Mekonnen 2

Deltog och bidrog till segern gjorde också Filip Hellgren, Fredrik Wong och Andreas Samuelsson.