Första matchen i derbyserien

Rivaliteten mellan Borås Basket och KFUM Nässjö i Basketligan herr rullar in på femte säsongen. Hittills har Borås dominerat, men Nässjö kryper hela tiden närmare. Match 1 i säsongens derbyserie spelas i Boråshallen på torsdagskvällen.

 

Borås Basket och KFUM Nässjö har mötts 14 gånger i grundserien sedan 2012 (Nässjös debutår i Basketligan herr), samt i fyra matcher i slutspel. Borås har vunnit 12 av 14 i grundserien och tre av fyra i slutspelet. En förkrossande dominans kan man tycka, men faktum är att åtta av dessa, totalt 18 möten, har avgjorts med en marginal på mindre än tio poäng.

 

Våra gäster har fått behålla coach Raul Jimenez, samt spelarna Karim Wazzi, Mantas Griskenas, Dartaye Ruffin, Kristian Heder-Ternell och Jonathan Peleg. Dessutom är versionen av KFUM Nässjö säsongen 2016/17 uppdaterad med Milos Latkovic, Daniel Eliasson, William Gutenius, Wictor Grenthe, Marko Dojkic och Austin Barnes.

 

Vår egen James Washington III har ett förflutet som spelare i Nässjö (2013/14). Klicka på bilden nedan så kommer du till intervjuer med honom och headcoach Jonte Karlsson, inför matchen mot Nässjö.

 

jkarl_jwash

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek. Video: Dangar Productions.