Svåra Uppsala till Basketborgen

Tisdag i Borås den här veckan är lika med hemmamatch i Basketborgen. Det är helsvenska Uppsala (3-1) som utmanar ett tilltufsat Borås Basket (3-3) den här gången – en matchup som är mycket lovande ur underhållningssynpunkt.

 

Borås Basket har inlett säsongen med tre segrar och tre förluster. Förvisso den resultatmässigt sämsta starten sedan 2010/11, men också första säsongen med ny coach sedan dess. Och i ärlighetens namn är det väl just det som Borås Basket fått kritik för under senare år? Att man varit för bra för tidigt…

 

Tisdagens motståndare heter Uppsala Basket – ett lag som alltid står för tufft motstånd och som inte sällan fått Borås Basket på fall. I det tredje avsnittet av The Jonte Karlsson Show behandlas Uppsala Basket och några av dess spelare. Men avsnittet innehåller även en ranking av de bästa svenska herrbasketspelarna genom tiderna och som vanligt Shaqtin up. Klicka på bilden för att komma till avsnittet. 

 

tjks_vw

 

Borås Basket har tolv tillgängliga spelare. Endast John Brändmark är skadad. 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Isabelle Grönbek.