Utvecklingslaget fick inkassera sin första förlust

Vi åker till Göteborg med förmodligen säsongens tuffaste bortamatch på agendan. Göteborg College står för motståndet. Ett lag bestående av bland andra de mycket namnkunniga spelarna Martin Ringström, Emil Salon och Simon Andreasen. En rejäl utmaning alltså.

Starten på matchen blir något defensivt präglad. Inget av lagen hittar rytmen anfallsmässigt och poängskörden blir snål. Vi hänger med bra än så länge men trots det har vi ett underläge efter första perioden, 11-15 närmare bestämt. I andra perioden tar det rutinerade hemmalaget kommandot och vi blir aningen passiva både i anfall och i försvar. Vi lyckas inte komma till effektiva avslut samtidigt som Salon och Ringström tar för sig anfallsmässigt för hemmalaget. Underläge 21-38 in i paus och vi behöver hitta på något.

Vi kommer ut med en helt annan attityd i andra halvleken. Helt plötsligt tror vi på oss själva och vi gör kanske vår bästa period för säsongen. Snabba attacker på korgen och träffsäkert skytte utifrån bidrar till att vi vinner perioden med 29-17 och har knaprat in rejält. Det står 50-55 inför sista perioden. Det är då College visar att gammal är äldst. De täpper till rejält bakåt och matar bollen inside till Ringström och Andreasen vilket ofta resulterar i bra resultat för dem. Det ska tilläggas att vi hittar bra avslut i avslutningsperioden men att det verkligen känns som att vi inte kan träffa havet från båt när det gäller som mest.

Sammanfattningsvis en oerhört nyttig match för oss. Att få möta klasspelare är alltid utvecklande och vi tar med oss många lärorika erfarenheter ifrån matchen. Nya tag på onsdag då BK Göteborg kommer på besök till Erisklundshallen.

Göteborg College – Borås Basket 77-54 (38-21)

Poäng: Filip Hellgren 14, Daniel Yli-Luopa 13, Viktor Hultin 7, Filip Elisson 5, Anton Thörner-Olsson 5, Dimos Kounoupis 4, Lukas Svensson 2, Teodor Hedlund 2, Casper Jönsson 2

Deltog gjorde också Andreas Samuelsson, Fredrik Wong och Nahom Mekonnen