John Brändmark gjorde comeback i Div 2 laget

Ny hemmamatch i anrika Erikslundshallen på schemat och BK Göteborg stod för motståndet. Vi hade framförallt lagt fokus på försvarsspelet i förberedelserna och visst märktes det under matchens inledning. Vi kommer ut med en enorm intensitet och vi forcerar fram turnovers och tuffa avslut. Samtidigt spelar vi runt bollen i anfall och hittar skyttar i bra lägen. En bra start och vi leder med 24-15 efter en period. Mycket tack vare vår breda trupp kan vi bibehålla intensiteten i defensiven och fortsätta hålla ett högt tempo offensivt. Vi springer bra efter stopp i försvar och gör en hel del enkla poäng på snabba uppspel. Vi går in i halvtidspaus med en behaglig ledning på 46-30 men vi är väl medvetna om att matchen är långt ifrån över.

I början på tredje perioden har vi vår första svacka i matchen. Samtidigt som motståndarna börjar hitta rytmen en aning blir vi stillastående i anfall och vi har stora problem att knipa defensiva returer vilket ger göteborgarna flera andrachanser. Som tur är kommer vi ur svackan ganska snabbt och kan återigen hitta någorlunda rytm offensivt samtidigt som vi får värdefulla stopp i försvar i slutskedet på perioden. I den fjärde och avslutande perioden gör vi vårt jobb och behåller och till och med utökar ledningen. När slutsignalen ljuder visar resultattavlan 88-60 och vi ror hem sjunde segern av åtta möjliga så här långt på säsongen.

Totalt sett gör vi en väldigt stark insats och samtliga spelare gör bra insatser. Vi fick även se John Brändmark spela sin första tävlingsmatch för säsongen efter en tids skada. Planen är att han ska göra några matcher i division 2 innan han är redo att hoppa in i hetluften i Basketligan.

Borås Basket – BK Göteborg 88-60 (46-30)

Poänggörare: Daniel Yli-Luopa 17, Filip Hellgren 13, John Brändmark 12, Filip Elisson 10, Lukas Svensson 9, Max Lundström 9, Viktor Hultin 4, Oscar Eliasson 4, Nahom Mekonnen 4, Teodor Hedlund 2. Fredrik Wong 2, Anton Thörner-Olsson 2