Jonte tillbaka mot Umeå

Borås Basket kommer från en lite jobbig period. Fyra segrar och fyra förluster är ett sämre facit än headcoach Jonte Karlsson och hans lag hade räknat med. Men Jonte ser positivt på återstoden av säsongen och tycker att det är inspirerande att försöka lösa lagets problem.  

 

-Vi har full respekt för Umeå. De är bra. Och bökiga att möta eftersom de är så stora, menar Jonte Karlsson, som är tillbaka som Borås Baskets headcoach efter en hjärtoperation.

 

I den senaste matchen, när Borås förlorade mot Malbas i Malmö, kunde Jonte Karlsson inte medverka. Detta på grund av den läkarundersökning han var tvungen att genomgå inför sin planerade hjärtoperation den 14 november.

 

-Jättekul att vara tillbaka. Allt kanske inte går vår väg just nu, men det är inspirerande försök lösa de problem vi har. Vi jobbar med att få offensiv rytm, säger Jonte.

 

Jonte Karlsson ser fram emot resan till Umeå och mötet med stadens basketlag.

-Vi vet vad de vill göra och vi ska försöka anpassa vårt spel så att vi blir framgångsrika. Som det var när vi mötte Umeå i Boråshallen. Men alla lag blir bättre hela tiden. Det blir extra roligt att Umeå har sin Basketfest (fri entré) mot oss. Då vet man att det kommer många människor, menar Jonte.  

 

Christian Maråker är skadad och blir borta till i mitten av december. Simon Gunnarsson har varit borta. Även om han har en bit till 100 procent så är han på väg tillbaka. Daniel Thuresson har opererat bihålorna och åker inte med till Umeå. Trayvonn Wright är ett frågetecken på grund av en knäskada. Om Wright kan medverka eller ej beslutas under matchdagen.

 

Umeå BsktBorås Basket spelas i Umeå Energi Arena, fredagen den 25 november, kl 19:04. Du ser matchen live på Basketsverige.tv.  

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.