Derby i Div 2

Efter ett två veckors matchuppehåll var det återigen dags för match hemma i Erikslundshallen. Motståndet stod unga och hungriga Marbo för. En match vi anade skulle hålla något högre tempo än vanligt eftersom Marbo är ett lag som försöker spela med fart och fläkt.

Starten på matchen är väldigt trevande för båda lagen även om det är bortalaget som ser piggast ut. Vi som för dagen är det mer rutinerade laget gör misstag som vi i normala fall inte gör. En mängd missade enkla lägen och bortkastade bollar får vi bevittna. Siffrorna 8-10 efter en period talar sitt tydliga språk. Vi pratar i periodpausen om att vi verkligen måste rycka upp oss om vi ska komma upp i nivån vi är kapabla till att hålla. Det var precis det vi gjorde. Anfallsspelet börjar klicka och vi får stopp i försvar som vi utnyttjar genom att springa och få enkla layups på breaks. Ledningen på 33-24 vi tar med oss in i halvtidspaus känns ändå inte helt tillfredsställande.

Tredjeperioden blir vår bästa period då skyttet stämmer och kommunikationen och roteringarna i försvar funkar någorlunda. Det unga bortalaget kämpar på och visar upp en bra attityd matchen igenom. Periodsiffrona 32-8 i tredje gör att matchen punkteras och fjärde perioden blir en transportsträcka. När slutsignalen ljuder visar resultattavlan 84-54.

Om vi bortser från den sömniga förstaperioden gör vi en bra insats och alla spelare drar verkligen sitt strå till stacken. Nu har vi ett nytt längre matchuppehåll innan vi välkomnar topplaget Stenungsund till Erikslundshallen den 14 december.

Borås Basket – Marbo 84-54 (33-24)

Poäng: Anton Thörner-Olsson 16, Teodor Hedlund 13, Oskar Andersson 12, Viktor Hultin 10, Filip Hellgren 7, Max Lundström 7, Lukas Svensson 6, Nahom Mekonnen 5, Fredrik Wong 3, Oscar Eliasson 3, Casper Jönsson 2

Deltog i matchen gjorde även Filip Elisson.