Tre tillbaka inför fredagens bortamatch

Den 21 oktober vann Borås Basket mot Norrköping Dolphins i Boråshallen. När lagen på fredagskvällen ska mötas i Stadium Arena så är en annan typ av matchbild att förvänta. Borås vill sätta press och hålla högt tempo mot Dolphins korta rotation och kommer att vara hjälpta av tre återvändande spelare. 

-Fredrik Andersson, Trayvonn Wright och Daniel Thuresson åker med till Norrköping. Så får vi se hur mycket de kan spela, säger Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

 

Borås Basket har redan mött Norrköping Dolphins en gång under innevarande säsong. Då blev det Borås-seger med 87-66. Men att man bara skulle kunna spela på samma sätt igen och tro att det ska räcka till en ny seger är föga troligt. 

-Norrköping är det lag som Henke [Carlsson, assisterande coach i Borås Basket] har gjort flest klipp [videoscouting] på av alla. Dolphins är framför allt väldigt bra på sin hemmaplan. De är otroligt strukturerade, men har gått på en ganska kort rotation. Så det gäller för oss att hålla ett högt tempo, menar Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson. 

 

En annan matchbild är att förvänta alltså.

-Vi drar inga höga växlar av att vi vann förut och spelade bra. Vi förutsätter att de har anpassat sitt spel. Det har även vi. Det blir nog en spännande och bra match och vi får räkna den som en toppmatch, tycker coach Karlsson. 

 

Coach Karlsson har låtit assisterande coachen Henrik Carlsson slita hårt i klipprummet.

-Adnan Chuk [Norrköpings headcoach] är väldigt duktig på det viset att han gör mycket saker, med framför allt sitt anfallsspel. Små, smarta förflyttningar, som gör att det blir svårt. Man får lägga mer krut på att scouta Norrköping än man behöver med en del andra lag, menar coach Karlsson.

 

Försvaret har varit helt okej hela säsongen. Anfallsspelet är det som laget har tvingats jobba hårdast med på senare tid. Men kanske har det lossnat nu?

-Jag vet inte varför ”man” säger att vi spelar dåligt anfall när vi gör 86 poäng mot Södertälje, som släpper in 63 poäng i snitt annars. För oss handlar det om att ha rytmen i anfall så att vi kan ta snabba beslut, hävdar coach Karlsson.  

 

Borås Basket saknade fyra spelare i den senaste matchen. Nu är tre av dem tillbaka, samtidigt som en har blivit sjuk.

-Fredrik Andersson, Trayvonn Wright och Daniel Thuresson åker med till Norrköping. Så får vi se hur mycket de kan spela. Christian Maråker är fortfarande borta. Johannes Hidirsah är sjuk, avslutar Jonte Karlsson som åker till Norrköping med tillförsikt. 

 

Du kan se Norrköping Dolphins-Borås BasketWebbTV via Basketsverige.tv

Fredagen den 2 december kl 19:04. 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.