Slarvade bort segern

Borås spelade bra basket under de inledande 30 minuterna i den svåra bortamatchen mot Norrköping Dolphins på fredagskvällen. Men minuterna 31-35 blev förödande. Där och då slarvade Borås bort segern, då alla möjliga misstag gjorde att Dolphins kunde göra 18-0. Borås hämtade sig inte efter denna run och förlustsiffrorna skrevs till 81-70.

 

Simon Gunnarsson var den som inledde bäst för Borås Basket. Den defensivt starke forwarden producerade sex av lagets första åtta poäng. Trots underläge med åtta poäng efter tio minuter och med noll satta trepoängare så kändes det ganska tryggt.

Det dröjde dryga fyra minuter in i den andra perioden innan Borås satte sin första trea. Då var det Trayvonn Wright som levererade från långdistans. Efter detta repade gästerna sig och i lagets sista anfall i perioden sänkte Jakob ”Iceman” Sigurdarson en trepoängare som gav 33-33. Tim Schüberg skrev sedan fast halvtidsresultatet 35-33 från straffkastlinjen. 

I tredje perioden fortsatte matchen att vara jämn. Fram tills dess att John Brändmark kom in, gjorde fem snabba poäng (fram till 47-51 med 2:16 kvar) och tvingade fram en Dolphins-timeout. Shaq Hines presterade också en bra period, med bl.a. nio gjorda poäng. Inför den fjärde perioden var ställningen 52-56 och Borås hade medvind.

Sedan slutade allt att fungera för västgötarna. Dolphins gjorde 18-0 på fem minuter och avgjorde matchen mot ett chockat Borås Basket. Borås mäktade inte med att resa sig igen och förlustsiffrorna skrevs till 81-70.

 

Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson hade följande att säga efter matchen:

”Norrköping vinner välförtjänt. De ”tar oss till skolan” med fysiskt spel. Vi backar ner när vi har ledningen och tappar striden. Simon Gunnarsson, som tvingades kliva av med en skadad axel, personifierade den typ av strid som vi behövde ta och var del av den femma som gjorde att vi ledde inför fjärde perioden. Vi kunde inte handskas med deras försvar. Att vi bara kommer åt tre offensiva returer under hela matchen visar att något är fel. Sedan kastar våra pointguards bort en fruktansvärd massa bollar. Vi måste lära oss vad det kostar att bli bra. Norrköping hade en kollaps mot Luleå och hade lärt av den. Idag gjorde de jobbet. Vi blev rädda. Raka motsatsen till vad vi blev mot Södertälje.”

 

Highlights

 

Norrköping Dolphins-Borås Basket: 81-70 (22-14, 13-19, 17-23, 29-14).

 

Poänggörare Dolphins: Joakim Kjellbom 19, Dejan Jeftic 16, Cole Darling 16, Tim Schüberg 9, Edvin Stark 9, Mikkel Plannthin 6, Mikael Lindquist 2, Abdou Medjedoub 2, Johnell Smith 2.

 

Poänggörare Borås: Jakob Sigurdarson 14, Shaquille Hines 12, Mike Palm 12, Trayvonn Wright 11, James Washington 8, Simon Gunnarsson 6, John Brändmark 5, Fredrik Andersson 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.