Borås utmanar i Jämtlands nya arena

Den 11 november invigde Jämtland Basket sin nya arena i Östersund. Sedan dess har laget hunnit vinna tre matcher där. Ikväll har det blivit dags för Borås Basket att för första gången stifta bekantskap med det nya ”tegeltemplet” och försöka besegra jämtarna.

 

Borås Basket spelade bra basket i tre perioder mot Norrköping Dolphins i fredags. Men under den fjärde periodens första fem minuter tappade man allt. Dolphins kunde avgöra matchen genom en run på 18-0. Räkna därför med ett revanschsuget västgötalag som tar sig an Jämtland Basket ikväll.

 

Jämtland gör flest poäng av alla lag och spelar dessutom utan någon riktig center. För Borås, som kommer till Östersund utan skadade Christian Maråker och Simon Gunnarsson och utan febrige Daniel Thuresson, innebär det en ny typ av utmaning.

 

Jämtland Basket-Borås Basket spelas ikväll (6/12) kl 19:04 i Östersunds Sporthall. Du ser matchen live på Basketsverige.tv

 

Text: Magnus Stråhle. Foto Daniel Grönbek.