En ny vinst trots ett längre uppehåll

Under onsdagskvällen var det dags för en av de största utmaningarna på hemmaplan för säsongen. Stenungsund med åtta segrar och endast två förluster i bagaget kom på besök till Erikslundshallen. Vi hade därför förberett oss lite extra inför den här matchen.

Vi inleder aningen knackigt och bortalaget tar snabbt kommandot. Lyckligtvis vaknar vi till liv och spelar upp oss rejält vad det lider. När Filip Elisson drar i en lång trea på slutsignalen av första perioden är ställningen 22-24 till bortalaget. Pratet i periodpausen handlar om att höja fokus i försvarsspelet och att spela enkelt och fördela bollen i anfall. Det är exakt det vi gör och vi kontrollerar matchen totalt i period två. Periodsiffrorna 22-10 gör att vi går in i halvtidspaus med 44-34 och vi har därmed vind i seglen.

Direkt i halvlek nummer två märks det att Steungsund har bestämt sig för att höja intensiteten och de kommer ut och spelar oerhört fysiskt försvar. De kommer inte riktigt ikapp men det skiljer bara några ynka poäng innan det är dags för oss att trycka ner gaspedalen igen. I fjärde perioden som så många gånger tidigare under säsongen är vi som starkast. Vi spelar disciplinerat i försvar och fördelar bollen och hittar bra lösningar offensivt. Vi vinner till slut med komfortabla 85-66.

När juluppehållet nu stundar sammanfattar vi första halvan av säsongen. Vi har nio vinster och en förlust, men det som är allra mest glädjande är att utvecklingskurvan pekar spikrakt uppåt och att kvaliteten på spelet ser betydligt bättre ut nu än under första matchen på säsongen. Vi vill också passa på att skänka ett stort tack till vår superskytt Daniel Yli-Luopa som gjorde sin sista match för laget denna säsongen, eftersom att han flyttar till Lund för att studera efter nyår. Han avslutar på ett värdigt sätt genom att som vanligt spela bra försvar samtidigt som han gör 30 poäng.

Borås Basket – Stenungsund 85-66 (44-34)

Poäng: Daniel Yli-Luopa 30, Viktor Hultin 22, Filip Hellgren 13, Oskar Andersson 10, Filip Elisson 5, Lukas Svensson 3, Anton Thörner-Olsson 2

Deltog och bidrog till segern gjorde också Max Lundström, Dimos Kounoupis, Oscar Eliasson, Fredrik Wong och Nahom Mekonnen.