Nyårsmatch med ny uppställning

Det vankas nyårsmatch i Boråshallen. Malbas kommer på besök och Borås Basket vill passa på att fixa revansch samtidigt som man hoppas att boråsarna ”går man ur huse”. Men den här gången blir det utan James Washington och istället med en nykomponerad startfemma.

 

Bakgrunden och förutsättningarna är följande:

  1. Nyårsmatchen brukar vara årets bästa publikdag i Borås.
  2. Borås är enda laget som har förlorat mot Malbas den här säsongen.
  3. Borås har tappat startande pointguarden James Washington III.
  4. Daniel Thuresson är skadad.

 

Coacherna Jonte Karlsson och Henrik Carlsson ställs för första gången (sedan försäsongen) inför frågan om vem som ska starta som pointguard. Den frågan gav egentligen sitt eget svar så länge som James Washington fanns i truppen. Så given var han. Men hur resonerar coacherna nu?

 

Då Daniel Thuresson fortfarande står på skadelistan så är han inte lösningen. Väljer man Emil Lundstedt, som då och då backat upp Washington, men som fått färre minuter ju längre säsongen lidit? Eller låter man John Brändmark, som fick förtroende på positionen i segermatchen mot Uppsala senast? Eller låter man helt enkelt Jakob ”Iceman” Sigurdarson byta position? Islänningen har ju erfarenhet av att växla mellan shooting- och pointguard. Men han är inte lika mycket ”Iceman” när han matchas på den senare positionen.

 

Hur Karlsson & Carlsson än väljer att göra så hoppas alla på en storpublik och ett hejdundrande basketparty när 2016 ska firas av. Du kommer väl också?

 

Nyårsmatchen: BoråsMalbas spelas fredagen den 30 december 19:04. Biljetter finns att förköpa via Borås Baskets hemsida.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.