Skadeskjutet Borås reser till Östersund

Ännu finns ingen ljusning på Borås Baskets skade- och sjukdomshimmel. På tisdagsmorgonen flyger laget med tio spelare till Östersund. Men av dessa är endast åtta hundra procent redo för spel. Något som gör att Borås tvingas söka dispens hos SBBF.

 

Simon Gunnarsson och Christian Maråker är åter i spel för Borås Basket. Men Daniel Thuresson saknas fortfarande (fotskada). Dessutom är Anton Almqvist sjuk (feber) och i den senaste matchen skadade sig både Trayvonn Wright och Mike Palm. Den senare kommer, i och med att han missar tisdagens match mot Jämtland Basket, att sätta punkt för en svit där han spelat 133 raka matcher utan skade- eller sjukfrånvaro. Nye pointguarden Jerome Seagears reser med laget men är inte spelklar ännu. 

 

I och med att Thuresson, Palm och Almqvist har skador och sjukdomar som gör att de inte klarar av att resa så har Borås Basket tvingats söka dispens hos SBBF. Laget har helt enkelt endast nio spelare som kan dressa för match. 

 

-I och med alla våra skador, samt att Jämtland slog oss förra gången, så får hemmalaget gälla som klara favoriter i den här matchen. Men vi reser till Östersund för att försöka vinna, säger headcoach Jonte Karlsson. 

 

JämtlandBorås spelas tisdagen den 3 januari kl 19:04. Du kan se den via Basketsveriges WebbTV här

 

Här kan du teckna månadsabonnemang för att se hela Basketligan herr på Basketsverige.tv – Teckna idag och stöd Borås Basket!
För endast 199 kronor/månad kan du den här säsongen se alla matcher i Basketligan herr på Basketsverige.tv.
För varje avtal som tecknas på Basketsverige.tv via länken nedan kommer Borås Basket få ett bidrag från Sportsground. Kan vi bli den klubb som genererar flest abonnemang i Basketligan?
Bra för dig, bra för Borås Basket!
Teckna ditt avtal idag via denna länk: https://www.basketsverige.tv/Account/Register

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.