Fjärde segern i rad för Borås

Borås Baskets fjärde triumf på raken blev en till synes ganska enkel match. Med hemmaledning, 51-26, i halvtid skulle det rätt mycket till om Umeå Bskt skulle lyckas vända fajten till sin fördel. Istället var det Borås som fortsatte att vara bra och spela runt på alla tillgängliga spelare. Tillslut blev segersiffrorna för Borås hela 89-54.

 

Umeå Bskts coach Jesper Gustavsson pratade inför matchen om vikten av att hans lag spelade fysiskt under korgarna och tog kampen om returerna. Av detta syntes inte mycket inledningsvis, då både John Brändmark och Fredrik ”The Fredder” Andersson stoppade i poäng efter offensiva returer. Efter en period ledde Borås med 20-14.

Med 5:17 kvar av den andra perioden tog Umeå timeout.  36-18 stod det då, efter att Christian ”Big Thor” Maråker hade spelat fram Jakob ”Iceman” Sigurdarson för en layup. Med 1:40 kvar av halvleken var det dags igen. För en Umeå-timeout alltså. 43-24 var ställningen då. 51-26 stod det i halvtid och Borås Basket var på god väg mot en fjärde rak seger. 

 

Umeå Bskt gjorde 3-9 under tredje periodens inledande fyra minuter. Det gillade inte Borås-coachen Jonte Karlsson, som tog timeout. Coach Karlsson måste ha ”tryckt på rätt knappar” under rådslaget för under resten av den tredje perioden gjorde hans grabbar 14-6. Och i fjärde perioden blev det 21-13 till hemmalaget. Siffrorna stannade tillslut på betryggande 89-54.

 

-Jag måste spela bättre. Jag måste få mina lagkamrater mer involverade. Jag måste spela bättre försvar. Det är meningen att jag ska skapa, sa Umeå-guarden Gerald Williams.

 

-Alla spelade över tio minuter. Det var jättebra för oss som lag. Vi vann returerna och hade 20 assist. Det visar att vi försöker spela tillsammans, sa Borås-kaptenen Jakob Sigurdarson.

 

-Vi hade det jättetufft idag. Det är inte någon slump att vi missar skott. Vi är obekväma där ute. Vi kunde inte träffa havet från en båt. Vi måste tuffa till oss. Det kommer inga skrällar om vi spelar så här, sa Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

 

-Umeå har det värre än vad vi har [när det gäller skador] och har haft så hela säsongen. Vi är i ett litet flow, även om vi inte drar några höga växlar av det här. Det börjar sitta anfallsmässigt och vi har ett försvarsspel som vi är ganska trygga med. Vi håller folk på låga siffror så det känns ganska bra, sa Borås-coachen Jonte Karlsson.   

 

Highlights.

 

Borås Basket-Umeå Bskt: 89-54 (20-14, 31-12, 17-15, 21-13).

 

Poänggörare Borås: Jakob Sigurdarson 19, Shaquille Hines 17, Fredrik Andersson 12, Christian Maråker 12, John Brändmark 9, Emil Lundstedt 8, Simon Gunnarsson 4, Trayvonn Wright 4, Anton Almqvist 2, Johannes Hidirsah 2.

 

Poänggörare Umeå: Gerald Williams 17, Josh Wolfram 12, André Nilsson 8, Jesper Hallberg 6, Egal Saleman 6, Johan Pierre 3, Albin Frank 1, Johan Rönström 1.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.