Seagears spelklar för prestigemötet

Det står 1-1 i matcher mellan Borås Basket och Södertälje Kings den här säsongen. Båda lagen har vunnit på sin hemmaplan. Inför det tredje av fyra prestigemöten under grundserien har Borås haft turen att få nyrekryterade guarden Jerome Seagears spelklar.

 

 

På lördagseftermiddagen möts Borås Basket och Södertälje Kings för tredje gången under säsongen 2016/17. Den här gången ska matchen spelas i Södertälje. Matcherna mellan Borås och Södertälje handlar om prestige. Kings vann första matchen (i Täljehallen) med 77-72. Då var boråsarna långt ifrån nöjda med hur slutskedet av fajten dömdes. Borås vann andra matchen (i Boråshallen) med 86-76. Den efterföljande presskonferensen, med Vedran Bosnic, Thomas Massambas och deras massiva domarkritik, är redan en Basketliga-klassiker.

 

 

Då det inför lördagens drabbning står 1-1 i matcher så är Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson glad över att hans nyrekryterade guard Jerome Seagears hunnit bli spelklar.   

-Även om Södertälje är mästare, har hemmaplan och gäller som favoriter så går vi in för att vinna matchen. Vi är i en positiv trend. Christian Maråker har betytt mycket för oss de senaste matcherna. Jerome Seagears är inte riktigt redo att spela så många minuter ännu. Han har en del träning kvar innan han är där vi vill att han ska vara, men det är kul att vi har en bra pointguard klar, säger Jonte Karlsson.

 

 

Borås Basket reser till Södertälje med en nära på komplett trupp. Endast vadskadade Mike Palm stannar hemma. Frågan är om Jonte Karlsson haft så här många spelare tillgängliga spelare inför en match tidigare under säsongen?

-Tolv ombytta var länge sedan vi hade. Nu ska det sägas att Trayvonn inte har tränat på hela veckan, så av honom förväntar jag mig inget. John Brändmark har varit sjuk men är tillgänglig nu. Utan Palm och Wright tappar vi storlek. I övrigt känns det som vi vunnit på lotto, för vi har varit tio spelare på träning i flera dagar den här veckan, avslutar Jonte Karlsson.

 

 

Jerome Seagears kommer att spela med nummer 1 på matchtröjan.

 

 

Södertälje Kings-Borås Basket spelas lördagen den 14 januari kl 16:15 i Täljehallen. Det går att se matchen på WebbTV via Basketsverige.se. Mycket nöje!

 

 

Vi rekommenderar månadsabonnemang. Klicka på bannern!

 

 

banner-basket-1200x222

 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.