Dolphins förstörde festen

”Det här var ingen basketfest för mig. Det var en basketpest. Jag skäms för det sättet vi förlorar på”, sa Jonte Karlsson på presskonferensen efter Basketfesten. Norrköping hade gjort ett strålande scoutingjobb och tog bort allt som Borås ville göra. Hemmalaget var aldrig i närheten av vinsten och det hela slutade 52-73.

 

 

11-11 stod det efter en tillknäppt förstaperiod, där Christian Maråker och Cole Darling gjorde sex poäng vardera för respektive lag. Och tillknäpptheten skulle komma att fortsätta. Framför allt var det Borås Basket som hade stora problem med att skjuta bollen i korgen.

 

Hemmapubliken andades dock hopp när Trayvonn Wright tryckte i två feta dunkar inom loppet av några minuter. Men med en och halv minut kvar av andra perioden stod det 26-31 och en förbannad Jonte Karlsson på Borås-bänken tog timeout.

I tredje perioden kom Borås Baskets stora ras. Med 5:43 kvar av perioden stod hemmalaget fortfarande kvar på 26 poäng, medan Dolphins hade fixat 11 poäng på samma tid. Jonte Karlsson tvingades till en ny timeout. 

I början av fjärde perioden låg Borås under med 20 poäng. Då klev ynglingen Daniel Thuresson fram, levererade fem raka poäng och pressade fram en timeout från Norrköping. Men efter timeouten var Borås aldrig i närheten av gästerna igen. 52-73 slutade matchen och det som kunde ha blivit basketpropaganda inför 2710 åskådare blev något helt annat.

 

 

-Jag är nöjd. Att komma hit och vinna är för mycket begärt. Det här är det starkaste Borås på länge. Man kan prata om budget hit och budget dit, men det handlar om hur de spelar. Borås, med coach Jonte, spelar riktigt tuff basket. Så vi är självklart nöjda, sa Dolphins headcoach Adnan Chuk.

 

 

-Vi var givetvis inte bra. Men jag vill ge Norrköping cred. De hade gjort ett väldigt bra scoutingjobb. De spelar väldigt tufft försvar, tar bort det vi vill göra, drar ner tempot och vi hamnar på hälarna, sa Borås headcoach Jonte Karlsson.

 

 

-Det fanns ingen energi hos oss spelare över huvud taget. Det är helt upp till oss. Vi måste vara mycket bättre än så här och ta ansvar, sa Borås-centern Christian Maråker.

 

 

-En sån här inramning, med all publiken och allting är jätteroligt. Så vi var taggade på att spela. I det stora hela tycker jag vi gör ett bra defensivt jobb och låter Jakob [Sigurdarson] och [Jerome] Seagears jobba hela matchen och ta tuffa skott, sa Dolphins-guarden Micke Lindquist.

 

 

-Det här var ingen basketfest för mig. Det var en basketpest. Jag skäms för det sättet vi förlorar på. De människorna som kom hit idag var värda att få se någonting bättre. Vi ska spela med passion och kämpa och det tycker jag inte vi gjorde idag, avslutade Jonte Karlsson.

 

 

Borås Basket-Norrköping Dolphins: 52-73 (11-11, 15-24, 3-15, 23-23).

 

 

Poänggörare Borås: Christian Maråker 16, Trayvonn Wright 9, Jerome Seagears 7, Fredrik Andersson 6, Jakob Sigurdarson 6, Daniel Thuresson 5, Shaquille Hines 3.

 

 

Poänggörare Dolphins: Joakim Kjellbom 14, Cole Darling 14, Johnell Smith 13, Dejan Jeftic 11, Mikael Lindquist 10, Abdou Medjedoub 9, Mikkel Plannthin 2.

 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.